Osigurana sredstva za izgradnju igrališta u Oborovu, Preseki i Sopu

Uz asfaltirana igrališta trebala bi se izgraditi i kombinirana dječja igrališta te sjenice

Na danas održanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Rugvica kojom je u odsustvu predsjednice Ane Munić predsjedao Stipe Rašić, vijećnici su jednoglasno usvojili I. Izmjene i dopune proračuna Općine Rugvica za ovu godinu.

Rebalansom proračuna osigurana su sredstva za izgradnju pristupne rampe na Savi, za odvoz otpada s reciklažnog dvorišta, kao i za izgradnju igrališta u Oborovu i Preseki za što je osigurano 875 tisuća kuna. Između ostaloga izgradit će se i igralište u Sopu, dok je za igralište u Ježevu za koje je preko LAG-a Prigorje osigurano 250 tisuća kuna raspisan natječaj, te se i ti radovi mogu očekivati u dogledno vrijeme.

-Želja nam je u svim naseljima izgraditi sportske terene kako bi sljedeće godine mogli pokrenuti rugvičku malonogometnu ligu, što naše kolege iz Velike Gorice i Orla već imaju. Vjerujem kako će se za to steći uvjeti- kazao je načelnik Mato Čičak, za čijeg je mandata postignuto mnogo glede ulaganja u mlade i njihove potrebe.

-U ovom smjeru krenuli smo kako bismo našoj djeci stvorili uvjete kako bi se mogli rekreirati i družiti, a napose postati sportaši i bolji ljudi- istaknuo je Čičak.

Uz asfaltirana igrališta trebala bi se izgraditi i kombinirana dječja igrališta te sjenice.