OPORBA GRADONAČELNIKU: Dobivate milijune, a izigravate genijalca

Iako u odnosu na svoga prethodnika sadašnji gradonačelnik ima zahvaljujući poreznoj reformi Vlade RH daleko bolji proračun, oporba nije iskazala zadovoljstvo realizacijom proračun

Na sinoć prekinutoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vrbovca osim što su usvojena sva izvješća o radu gradskih institucija, vijećnici su raspravljali i o izvršenju gradskog proračuna za 2019. godinu. Kako je istaknula pročelnica Upravnog odjela za financije i gospodarstvo Ljiljana Petanjek prihodi proračuna iznosili su 55.855.035,51 kuna, dok su rashodi bili 53.801.475 kuna.

Iako u odnosu na svoga prethodnika sadašnji gradonačelnik ima zahvaljujući poreznoj reformi Vlade RH daleko bolji proračun, oporba nije iskazala zadovoljstvo realizacijom proračun.

-Imate više novaca i više se može- poručio je vijećnik Damir Fašaić.

Gradonačelnik Denis Kralj istaknuo je kako se slaže da je bilo manje prihoda i da se osjetila latargija u Gradu.

Nezadovoljstvo je iskazao i Damir Tomljenović rekavši kako je malo toga napravljeno, no isto tako istaknuo je kako sada u Gradu ima više događanja.

-Svake godine dobivate 16 milijuna kuna, a izigravate genijalca. Lova vam je pala s neba, ništa niste sami stvorili- poručio je gradonačelniku vijećnik Dražen Sudinec.

Izvršenje proračuna na kraju je usvojena s 9 glasova za, četiri su vijećnika bila suzdržana, a tri protiv ovakvog izvršenja.