Općinu Jakovlje očekuje daljnji gospodarski iskorak

Nakon što je početkom ove godine započela gradnja tvornice avionskih dijelova što je jedno od najvećih ulaganja u gospodarstvo u zaprešićkom kraju, a selidbu na područje Jakovlja potvrdila je i tvrtka Lanac

Pridržavajući se svih aktivnih epidemioloških mjera, vijećnici Općine Jakovlje odradili su 30. sjednicu. Vatrogasni dom u Jakovlju i dalje je domaćin općinskim vijećnicima, a ovog puta su donijeli nekoliko odluka među kojima se izdvaja ona o V. izmjenama i dopunama Prostornog plana Općine Jakovlje. Ove izmjene započete su prije točno godinu dana, a kao rezultat je Prostorni plan s jasnim polazištima i ciljevima te je izbačen niz nedostataka, nepreglednosti i u pojedinim segmentima različite nepotrebne, nekad i proturječne, uvjete koji u provedbi rezultiraju problemima.

-Postojeće odredbe u cijelosti su zamijenjene novima u kojima se nastojalo da se svi uvjeti koji se primjenjuju na pojedinoj namjeni površina iznesu u jednom članku, da budu prilagođeni lokalnim prilikama te da nedvojbeno odrede sve lokacijske uvjete za provedbu zahvata u prostoru- istaknula je načelnica Sanja Borovec.

Općinsko vijeće usvojilo je i izmjene Statuta Općine Jakovlje te Poslovnika Općine Jakovlje čime su se uskladili sa zakonskim izmjenama kojima će Općina Jakovlje na idućim izborima birati samo načelnika/cu, a ukida se mjesto zamjenika načelnika. Broj vijećnika ostaje nepromijenjen.

Na sjednici je potvrđeno kako Općina Jakovlje i u narednom razdoblju može očekivati značajna ulaganja u gospodarstvo na svom području. Nakon što je početkom ove godine započela gradnja tvornice avionskih dijelova što je jedno od najvećih ulaganja u gospodarstvo u zaprešićkom kraju, a selidbu na područje Jakovlja potvrdila je i tvrtka Lanac, načelnica Sanja Borovec s dobrim vijestima nastavlja i za naredno razdoblje.

-U planu su gradnja jednog skladišta u kojem će se skladištiti boje u prahu, a trenutno je u izradi projektna dokumentacija. Drugi investitor koji dolazi u Jakovlje gradit će jahte, kupili su zemljište i također se izrađuje projektna dokumentacija, a treći investitor koji dolazi na područje Igrišća bavit će se izradom betonske galanterije, a oni su pred ishođenjem građevinske dozvole- rekla je načelnica Borovec.