Dobri poslovni rezultati

Općina Rugvica u 2023. imala prihode od 12,4 milijuna eura. Načelnik Čičak: Probili smo magičnu barijeru od nekadašnjih 100 milijuna kuna

Na kraju 2023. ostvaren je višak prihoda od nešto više od 4 milijuna eura
DSC_8371

Na danas održanoj 25. sjednici Općinskog vijeća Općine Rugvica vijećnici su jednoglasno donijeli godišnji izvještaj o izvršenju proračuna za 2023. godinu, kao i izvješća o izvršenju Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture te održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture. Kako je istaknuo načelnik Mato Čičak Općina je tijekom 2023. imale prihode od 12,4 milijuna eura, dok je na kraju godine ostvaren višak prihoda od nešto više od 4 milijuna eura.

-To je rekordno ostvarenje proračuna. Prešli smo onu neku barijeru od 100 milijuna kuna. Sretan sam zbog toga, jer kroz taj smo proračun ostvarili dosta toga, pogotovo u komunalnoj infrastrukturi- naglasio je načelnik Mato Čičak, koji je izrazio i zadovoljstvo radom Vijeća, kojim predsjeda Nenad Jakšić.

-Rad vijećnika je dobar i kvalitetan, a to se vidi po njihovim dolascima i odgovornosti. Time pokazuju kako sve to rade punim srcem za Rugvicu, no isto tako postoje i oni koji rijetko dolaze, a kada dođu onda imaju brojne upite i priče koje nisu na dobrobit općine- kazao je načelnik Mato Čičak.

Pred vijećnicima se našlo i izvješće o radu DUKOM plina, čiju je direktoricu Mirjanu Somođi, pohvalio i sam načelnik.

-I prošli puta kada su mnogi opskrbljivači plinom potpali pod druge, u našem DUKOM plinu to se nije dogodilo. Opet imamo ugovor na tri godine- istaknuo je Čičak, koji je vijećnike upoznao i s radovima na budućem Sportskom centru.

-Javni poziv za izvođača radova je završio. Prva faza radova bila je procijenjena na 2,6 milijuna eura, a najjeftinija ponuda koju smo dobili iznosi nešto više od 2,9 milijuna eura. Trenutno smo u fazi žalbi i nakon toga slijedi potpisivanje ugovora. Radujem se izgradnji takvog sportskog kompleksa kojim će se moći koristiti svi naši sportaši, koji zavrjeđuju takve uvjete- zaključio je načelnik Mato Čičak.

Politika
Rugvica