Općina Rugvica nastavlja ulagati u mlade i njihove potrebe

Prvu sjednicu nakon ljeta odradili su vijećnici Općinskog vijeća Općine Rugvica

Prvu sjednicu nakon ljeta odradili su vijećnici Općinskog vijeća Općine Rugvica koji su usvojili polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna za 2020 godinu. Između ostaloga, vijećnici su usvojili i rebalans proračuna koji je napravljen kako bi se osigurala sredstva za nabavku radnih bilježnica za osnovnoškolce u iznosu od 300 tisuća kuna, dok je za realizaciju izgradnje igrališta u Ježevu osigurano 100 tisuću kuna uz 35 tisuća eura što je osigurao putem LAG-a Prigorje.

-Mi smo se odlučili ove godine na sufinanciranje radnih bilježnica i svega ostalog potrebnog. To je jedan standard u općini koji traje već pet godina. Nažalost, Zagrebačka županija ove godine to nije u mogućnosti zbog velikih investicija u školstvu koje su veće od 100 milijuna kuna. Mi smo se zbog toga odlučili na ovo kako bi roditelji i djeca opet imali sve besplatno, jer je Vlada osigurala sredstva za udžbenike- kazao je načelnik Mato Čičak te napomenuo kako investicije u školstvu neće zaobići niti Osnovnu školu Rugvica.

-Naša škola nije zaobiđena, jer u nju su uključena dva projekta; izgradnja spoja osnovne škole s dvoranom te uređenje potkrovlja- istaknuo je Čičak.

Vijeće je također donijelo i odluku o sufinanciranju mjesečnih karata za učenike srednjih škola i studenata, kao i odluku o sufinanciranju programa predškolskog odgoja i obrazovanja djece predškolske dobi s teškoća u razvoju Poliklinike za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG.

-Nastavljamo i dalje sufinancirati besplatan prijevoz za sve naše srednjoškolce i studente, jer to je jedna velika stvar i moramo držati taj standard kako bi im omogućili što lakše i bolje odrastanje i školovanje. Upravo zbog toga donijeli smo i novu odluku za djecu s poteškoćama u razvoju, pa ćemo tako sufinancirati rad asistenta u dječjem vrtiću. Za tu smo namjenu pridodali još 850 kuna- rekao je Čičak najavivši tom prilikom i osnivanje ustanove za dječji vrtić završetkom radova na novom dječjem vrtiću u Jalševcu Nartskom, gdje radovi napreduju jako dobro.

Isto tako na sjednici je donijeta i odluka o dobitnicima ovogodišnjih javnih priznanja, koja se dodjeljuju povodom proslave Dana Općine, a usvojena su i izvješća o radu Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo, Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije te Gradskog društva Crvenog križa Dugo Selo.