Općina Rugvica dobiva 17 hektara državnog zemljišta za nove investicije

Daljnje širenje radne zone "Rugvica sjever"
DSC_7499

Već 21. sjednicu u ovom sazivu odradilo je Općinsko vijeće Općine Rugvica. Na jutrošnjoj sjednici pred vijećnicima je bila samo jedna točka- odluka o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju radne zone „Rugvica sjever“. Budući da se radna zona širi, Općina je od države zatražila da joj se da 17 hektara zemljišta, koje se nalazi između Rugvice i Dugog Sela.

-Ovom odlukom dobivamo tu zemlju koja je u vlasništvu države. Veseli činjenica da će novi investitori na toj zoni moći vrlo brzo ulagati svoja sredstva, a samim time stvorit će preduvjete za nova zaposlenja- sa zadovoljstvom je istaknuo zamjenik općinskog načelnika Nenad Jakšić.

Na aktualnom satu moglo se čuti kako su radovi na reciklažnom dvorištu završeni, te se sada čeka mišljenje Ministarstva, kojem je Općina poslala upit. Također, vijećnici su upoznati i s radovima na energetskoj obnovi domova u Ježevu, Obedišću, Črncu i Preseki Oborovskoj.

-Ulažemo ravnomjerno u razvoj svih društvenih domova. Kad se radi o ovim domovima za njih smo dobili 880 tisuća kuna preko europskih fondova za energetsku obnovu, koja podrazumijeva novu fasadu i stolariju, dok ćemo vlastitim sredstvima u sljedećem razdoblju obnoviti krovove na istima- rekao je Jakšić. 

 

Hrvatska
Općina
Ostalo
Rugvica
Zagrebačka županija