Općina Rugvica daje 10 tisuća kuna za nastradale objekte u potresu sa žutom i crvenom naljepnicom

Općinsko vijeće Općine Rugvica pod predsjedanjem Ane Munić danas je održalo posljednju, 32. sjednicu u ovom sazivu

Općinsko vijeće Općine Rugvica pod predsjedanjem Ane Munić danas je održalo posljednju, 32. sjednicu u ovom sazivu. Dnevni su red vijećnici prošli za četrdesetak minuta, a na kraju sjednice načelnik Mato Čičak zahvalio im se na radu u proteklom četverogodišnjem razdoblju.

-Hvala svim vijećnicima na svim stvarima koje smo zajedno postigli. Mislim da je toga bilo jako puno, a vjerujem kako ćemo i u idućem mandatu gledati napredak općine, kako bi kad se podvuče crta mogli reći eto to je ono što sam ja kao vijećnik ili načelnik napravio. Nažalost, neki su mandat gradili samo kroz kritiku i to je demokratsko pravo. Ponekad sam ja možda pretjerivao, ponekad oni, a ovom prilikom ja se ispričavam ako sam to radio- istaknuo je načelnik Mato Čičak te podvukao crtu o realiziranim, ali i budućim projektima.

-Naša općina radi punom parom i po mnogim smo stvarima najbolji u Zagrebačkoj županiji. Od Vlade ćemo uskoro dobiti 97 milijuna kuna, tu je dovršetak radova na novom vrtiću u Jalševcu Nartskom, dobro napreduju radovi na kanalizaciji, a traju radovi na asfaltiranju ulica, dok trenutno gradimo nogostupe u pet naselja. Igrališta u Preseki i Oborovo uskoro dolaze, jer u tijeku su natječaji. Garaža u Sopu kreće s izgradnjom kroz desetak dana, a uz pomoć Zagrebačke županije promijenit ćemo krovište na domu u Oborovu. Stvarno se puno radi, a raduje me što pripremamo dobre europske projekte koji su već sada spremni i za nove natječaje, kao što je naš Poljoprivredno-edukacijski centar. Bilo je primjedbi kako ja stavljam puno maketa, no sve te moje makete vrlo brzo postaju gradilište, a kasnije i ozbiljni objekti- ispričao je Čičak.

Na današnjoj je sjednici donijeta i Odluka o prodaji zemljišta u Poslovnoj zoni Rugvica-Sjever, gdje je jedno zemljište već prodano, a na općinsku je adresu stiglo još pet ozbiljnih ponuda.

-Došlo je niz kvalitetnih investitora s više od pedesetak zaposlenih, i raduje nas taj interes- zaključio je Čičak.

Vijeće je jednoglasno donijelo i Odluku kojom osigurava po 10 tisuća kuna objekte sa žutom i crvenom naljepnicom na području općine, a koji su pretrpjeli štetu uslijed nedavnih potresa.