Općina Pokupsko proslavila svoj dan

Općina Pokupsko na blagdan Velike Gospe proslavila je svoj dan. Tom prigodom održano je misno slavlje u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije te su u spomen na poginule branitelje u Domovinskom ratu položeni vijenci ispred središnjeg križa na mjesnom groblju, nakon čega je održana i svečana sjednica Općinskog vijeća.

Govoreći o učinjenom u proteklih godinu dana, načelnik općine Božidar Škrinjarić podsjetio je na niz projekata koji su ostvareni, kao i na one koji su u tijeku. Istaknuo je kako se u ovoj godini priprema oko 10 milijuna kuna vrijednih projekata za čiju će realizaciju, uz fondove EU, pomoć tražiti i od resornih ministarstava i Zagrebačke županije. Općinski prioritet je vodovodna mreža, odnosno želja da voda dođe do svakog domaćinstva, a tu su još i planovi poput punionice za električne automobile, projekt „ Izvori voda – važniji od zlata“ kojem je cilj pobrojati i na jednom mjestu putem mobilne aplikacije učiniti vidljivima izvore pitke vode u pokupskom kraju.

Načelnik Škrinjarić istaknuo je kako su na inicijativu mjesnog župnika prošle godine zasadili pir i sada potiču i druge stanovnike da učine isto. Također, rekao je kako su strani investitori zainteresirani da u Pokupskom zasade aromatično bilje i otvore destileriju.

-Mladi trebaju ići van, u druge zemlje, vidjeti, naučiti, ali onda se vratiti i naučeno implementirati u svojoj zemlji- zaključio je načelnik, dodavši kako je mnogo mladih iselilo, ali ih se i vratilo u Pokupsko.

U ime Zagrebačke županije, na svečanosti u Pokupskom prisustvovala je potpredsjednica Skupštine Zagrebačke županije, Ljubica Ambrušec.