Općinsko vijeće Luka

Općina Luka u cijelosti će financirati sav potreban radni školski materijal

Vijećnici su sve odluke podržali jednoglasno
351460249_273680458468965_2523953777866847655_n

Vijećnici Općinskog vijeća Općine Luka po 13. put sjeli su u klupe i održali sjednicu. Ovog puta dnevni red uglavnom se odnosio na odluke vezane uz groblje i ukop, vijećnici su te odluke jednoglasno podržali.

Naime, do sada su ukopi na grobljima u Krajskoj Vesi i Žeincima odrađivani prema snalažljivosti obitelji pokojnika, a danas više nije moguće tako osigurati posljednji ispraćaj. Stoga je tvrtki Zaprešić d.o.o. dana suglasnost za organizaciju ukopa te odluka o grobljima koja regulira veličinu grobnih mjesta, razmak između njih i ostala pravila vezana uz samo groblje. Dodatno, usvojene su i nove cijene usluga za groblje te za korištenje mrtvačnice.

Na sjednici je raspravljen i zahtjev iz OŠ Luka da bi se svim učenicima financirali radni materijali. Prijedlog načelnika bio je da se financira cjelokupan iznos, a vijećnici su to jednoglasno usvojili.

-Ovom odlukom riješili smo roditelje naših učenika kompletnog financijskog troška vezanog uz knjige i dodatni radni materijal. Vjerujem da je to dobra odluka- rekao je načelnik Općine Luka Darko Kralj.

Vijećnici su usvojili i odluku o smanjenu komunalnog doprinosa za trgovačko društvo Lagermax. Nedavno je otvoren i novi dio tvrtke Lagermax u Gospodarskoj zoni Luka, a stigla je zamolba za oslobođenje djela komunalnih doprinosa.

-Vijećnici su donijeli odluku da ih se oslobodi plaćanja 20 posto tog doprinosa. Tako dajemo i svoj doprinosu razvoja naše gospodarske zone, a vjerujem da će uskoro taj doprinos biti izražen i u gradnji pristupnih cesta i mosta preko rijeke Krapine, a s ciljem da se osigura pristup zoni izravno sa Stare zagorske magistrale, rekao je načelnik Kralj.

Vijećnici su dobili i dodatne informacije o tijeku radova koji se financiraju iz Fonda solidarnosti EU, a odnosi se na sanaciju prometnica i odrona nastalih kao posljedica dva velika potresa.

Luka
Ostalo