Općina Križ uvela stipendije za polaznike prvog razreda Opće gimnazije u Križu

Cilj ove stipendije je poticanje razvoja srednjoškolskog obrazovanja u Općini Križ

Posljednju sjednicu uoči ljetne stanke održalo je Općinsko vijeće Križ. Vijećnici su pod predsjedanjem Zlatka Hrastića odradili pet točaka tehničke naravi, koje su jednoglasno usvojene.

Vijećnici su tako usvojili novi prijedlog Pravilnika o stipendiranju učenika i studenata. Novitet je vezan uz stipendije za učenike je taj što se umjesto umjetničke stipendije Milka Trnina za koju proteklih godina nije bilo zainteresiranih kandidata, uvela nova kategorija stipendije i to stipendija za učenike prvog razreda Gimnazije Križ.

-Cilj ove stipendije je poticanje razvoja srednjoškolskog obrazovanja u Općini Križ, a pravo sudjelovanja na natječaju imaju učenici koji su upisali program Opće gimnazije u Križu- pojasnila je izvjestiteljica Maja Dundović Pleša.

Vijeće je bilo jednoglasno i kod prodaje nekretnina u vlasništvu Općine za koje je već iskazan interes, kao i kod donošenja Zaključka o izdvajanju novčanih sredstava za izradu glavnog projekta. Za izradu glavnog projekta za izgradnju oborinske odvodnje i pješačke i biciklističke staze u Poduzetničkoj zoni Križ II. – faza II, Vijeće je donijelo Odluku kojom se izdvajaju sredstva u iznosu od 147.500,00 kuna.

Već tradicionalno načelnik Marko Magdić vijećnike je izvijestio o aktualnostima u općini, dok su mu vijećnici postavili pitanja oko budućnosti zgrade bivšeg dječjeg vrtića u Novoselcu, gdje će se uskoro postaviti videonadzor. Također, vijećnike je zanimalo i pitanje služenih automobila u koje se svrhe korite, kao i broj upisane djece u Dječji vrtić Križić-kružić, budući da je 50-ak djece na listi čekanja.