Rok otplate 15 godina

Općina Jakovlje zadužila se za 2,2 milijuna eura

Uz značajno financiranje gradnje vrtića iz vanjskih izvora, nužno je osigurati i vlastitu komponentu, a toliki iznos zahtjeva dugoročno zaduženje
d4277333-2830-49b5-894a-ae91cb28d0ec

Vrijedni vijećnici Općine Jakovlje, na čelu s predsjednikom Mariom Hladom, sjeli su u svoje klupe već dvadeseti put u ovom sazivu kako bi donijeli odluke koje su značajne za razvoj Općine Jakovlje. A teško da ima nešto značajnije od situacije u kojoj se donose financijski planovi.

Prvi ovogodišnji rebalans Proračuna Općine Jakovlje dočekao je vijećnike koji su ga usvojili bez rasprave i jednoglasno. Makar ovaj rebalans ide u plus radi planiranog zaduženja Općine, razlog je izgradnja dječjeg vrtića u Jakovlju, to zaduženje svi smatraju – slatkim. Naime, uz značajno financiranje gradnje vrtića iz vanjskih izvora, nužno je osigurati i vlastitu komponentu, a toliki iznos zahtjeva dugoročno zaduženje. Iznos kredita je 2,2 milijuna eura a otplaćivat će se idućih 15 godina u jednakim tromjesečnim ratama.

Vijećnici su usvojili i izmjene i dopune odluka o naknadama za rad vijećnika u vijeću i radnim tijelima, koeficijente za obračun plaća službenika i namještenika Općine Jakovlje. Dosadašnje odluke iznose su iskazivale u kunama ili dvojno u kunama i eurima, a sada su sve odluke isključivo u eurima. S istim razlog je donesena i dopuna Odluke o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području općine Jakovlje.

Vijećnici su nastavili i s donošenjem odluka o pokretanju postupaka za evidentiranje nerazvrstanih cesta na području općine, a sve s ciljem da se osiguraju preduvjeti za izradu projektne dokumentacije i prijavu na natječaje kojima se osiguravaju sredstva za rekonstrukciju prometnica.

Jakovlje
Politika