Općina Jakovlje i ove godine nastavlja sa stipendiranjem učenika i studenata

I ove godine Općina će stipendirati učenike i studente, a novost je da se uvodi i kategorija za stipendiranje učenika i studenata koji se školuju za deficitarna zanimanja

Jednoglasnom odlukom vijećnika Općinskog vijeća Općine Jakovlje usvojeni su svi izvještaji o izvršenju Proračuna Općine Jakovlje u prvih šest mjeseci ove godine.

-U proračunu Općine Jakovlje ostvareni su prihodi u iznosu od 4.517.773,64 kuna, i rashodi u iznosu od 4.190.293,88 kuna, preneseni višak iz 2018. godine iznosio je 940.722,87 kuna, što znači da je višak prihoda nad rashodima 1.268.202,63 kuna. Sve obaveze Općina Jakovlje je izvršavala na vrijeme i prema dospijeću plaćanja, a prihodi i rashodi detaljno su obrazloženi po svim programima- istaknula je načelnica Općine Jakovlje Sanja Borovec.

Protivljenja nije bilo ni vezano uz njeno izvješće o radu za prvih šest mjeseci ove godine, a gotovo bez rasprave usvojene su i ostale točke dnevnog reda. I ove godine Općina će stipendirati učenike i studente, a novost je da se uvodi i kategorija za stipendiranje učenika i studenata koji se školuju za deficitarna zanimanja. Da bi se procedura oko donošenja stipendija uspješno privela kraju imenovano je i novo Povjerenstvo za dodjelu stipendija, a nastavljeno je i s postupcima za evidentiranje nerazvrstanih cesta na području općine.

Pod aktualnim satom vijećnike je zanimao status investicije za izgradnju tvornice avionskih dijelova, a vijećnica i ravnateljica Osnovne škole Jakovlje Ljiljana Klepac požalila se na brojna oštećenja škole, posebno prozorskih stakala. Načelnica Sanja Borovec rekla je kako su projekti za tvornicu pri kraju a kroz nekoliko dana očekuje se i predaja zahtjeva za građevinsku dozvolu, dok za očuvanje škole očito nema drugog rješenja nego postaviti kamere.