Općina Dubrava osigurala 100 tisuća kuna za pomoć obrtnicima i poduzetnicima

Potpore su osigurane za obrtnike i poduzetnike kojima je bio zabranjen rad, te osobama kojima je prekinut radni odnos za vrijeme pandemije COVID-19

Na jučer održanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Dubrava, jednoglasno je donijeta odluka kojom Općina osigurava interventne potpore obrtnicima i poduzetnicima sa svoga područja kojima je zabranjen rad, te osobama kojima je prekinut radni odnos za vrijeme pandemije COVID-19. Za tu je svrhu u općinskom proračunu osigurano 100 tisuća kuna.

-Zahvaljujemo Vladi na donesenim mjerama za spas radnih mjesta. Također, čekali smo i da Županija donese svoje mjere pomoći, a svoj obol dat ćemo i mi kao Općina. Uz obrtnike i poduzetnike, mislili smo i na sve radnike kojima je za vrijeme pandemije prestao radni odnos. I za njih smo osigurali jednokratnu pomoć, jedino će trebati zadovoljiti određene uvjete- kazao je načelnik Tomislav Okroša te naveo kako je za svakog radnika koji je za vrijeme pandemije ostao bez posla osigurana jednokratna novčana pomoć od 1 500 kuna.

Također, Općina je plaćanja najma oslobodila sve one tvrtke koje posluju u prostorima općinskog vlasništva, roditelji su oslobođeni plaćanja participacije u Dječjem vrtiću Dubrava, a privremeno je zaustavljeno i slanje svih opomena i ovrha za komunalna davanja.

-Lepeza potpora je široka od strane Općine i stavljamo se na raspolaganje po tim pitanjima- zaključio je načelnik.