Slavljenički koncert

Opća opasnost velikim koncertom slavi 30 godina

Veliki koncert u Zagrebu održat će se 1. srpnja, a slavljenička turneja nastavlja se koncertima diljem Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Slovenije
Bjelovar: Koncert Opće opasnosti na ovogodišnjoj Terezijani Damir Spehar/PIXSELL

Opća opasnost proslavit će 30 godina rada velikim open-air koncertom u zagrebačkom Hala parku 1. srpnja, a ovoga ljeta slavlje će nastaviti koncertima diljem Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Slovenije. Na specijalnom slavljeničkom koncertu izvest će sve svoje rock favorite i klasike kao što su ‘Jednom kad noć’, ‘Pobjeg’o sam’, ‘Tvoje ime čuvam’ i ‘Armagedon’.

Bend je i najavio dvostruko izdanje svojih najvećih hitova ’30 pjesama za 30 godina’ u izdanju Croatia Recordsa.

Pero Galić i Slaven Živanović u Županji su 1992. osnovali bend, a pridružili su im se Igor Kolić i Silvio Soljačić na gitarama, Eugen Nemet na bubnjevima te Ivan Nol na bas gitari. Bend se trenutno sastoji od Pere Galića, Slavena Živanovića, Igora Kolića, Vlade Soljačića, Josipa Kamenskog te Branimira Jovanovca.

Već su sljedeće godine snimili album ‘Opća opasnost’ nakon čega su uslijedili studijski albumi ‘Treba mi nešto jače od sna’, ‘Amerika’ i ‘Vrijeme je za grom’, ‘Ruski rulet’, ‘Vrati se na svjetlo’, ‘Rocker…to sam ja’ te ‘Karta do prošlosti’.

Njihova pjesma ‘Njene sjene’ dobila je i nagradu publike na Arenafestu 1995. godine, dok je pjesma ‘Srce zna’ dobila nagradu 1996. godine.

Grad Zagreb
Show