OLIMPIJSKI POBJEDNIK JOSIP GLASNOVIĆ: Odmah je lakše kad si na streljani

S velikim oduševljenjem dozvolu za treniranje dočekao je i olimpijski pobjednik iz Rija, Josip Glasnović, kojeg smo posjetili za vrijeme treninga u Lukavcu na dobro mu znanoj streljani Grm

S velikim oduševljenjem dozvolu za treniranje dočekao je i olimpijski pobjednik iz Rija, Josip Glasnović, kojeg smo posjetili za vrijeme treninga u Lukavcu na dobro mu znanoj streljani Grm, gdje je Željko Vađić poduzeo sve epidemiološke mjere kako bi se trenažni proces mogao odvijati kao i prije.

-Odmah je lakše kad si na streljani, to je moj život. Sport je jednostavno moja navika, i to je jače od svega- započeo je razgovor naš olimpijski pobjednik (kojem ovom prilikom čestitamo i rođendan, op.a), koji je dane u karanteni provodio s obitelji.

-Iskreno, nedostajalo mi je to, jer sam cijelu godinu negdje- kaže nam Josip.

Dodatnu nervozu uz nemogućnost treniranja stvarao je termin Olimpijskih igara u Tokiju, koje su odgođene za sljedeće ljeto, čime mu je pao kamen sa srca, jer cijelu je sezonu podredio upravo tom natjecanju, na kojem mu je forma trebala biti na vrhuncu.

-S treninzima za novu sezonu krenuli smo već u prvom mjesecu. Iza nas su bila i dva međunarodna natjecanja nakon čega je sve stalo. Dobra je stvar što su Olimpijske igre odgođene, zbog nas sportaša da ostanemo zdravi, ali i zbog toga što se sada možemo kvalitetno pripremiti, jer da su Igre ostale u terminu u kojem su trebale biti, ova dva mjeseca nisu dovoljna za neku kvalitetniju pripremu- priča nam naš olimpijski pobjednik, kojem od većih međunarodnih natjecanja ostaje Europsko prvenstvo, kao i domaća natjecanja.

Prema nekim saznanjima, domaća sezona mogla bi možda krenuti 30. svibnja iz Novigrada, koji bi trebao biti domaćin prvog od četiri kola Kupa Hrvatske.

-Domaća natjecanja uvijek su mi bila odskočna daska da se pripremim za velika natjecanja, kojih ove godine nažalost neće biti. Upravo zbog toga, bazirat ću se na to da budem što kvalitetniji i bolji- o sezoni će Glasnović, kojem je zlatna olimpijska medalja osvojena prije četiri godine donijela potrebnu sigurnost.

-Imam potporu Hrvatskog olimpijskog odbora i posao, no što se streljane tiče toga nema ni na vidiku. Svašta je obećano i na tome je ostalo. Nedostaje mi moj objekt kako bih mogao nesmetano raditi- kaže nam naš sugovornik, koji je nedavno dobio i ponudu iz Indije da tamo dođe raditi kao trener.

I dok čega na svoju streljanu, vrata streljane u Lukavcu, gdje je i napravio prve sportske korake za njega, kao i za ostale strijelce uvijek će biti otvorena.

-Tu sam kao doma. Sa Željkom nikad nema problema, on nam uvijek izađe u susret i otvori streljanu- kaže nam Josip kojem je jedan od životnih ciljeva da ima vlastitu streljanu, na kojoj bi danas sutra mogao odgajati buduće olimpijske pobjednike.