OLAKŠANJE ZA STUDENTE VISOKE ŠKOLE IVANIĆ-GRAD – S radom započela studentska menza

Gradonačelnik Javor Bojan Leš i dekan Visoke škole Mile Marinčić posjetili studentsku menzu u sklopu Učeničkog doma
DSC_2889

Visoka škola Ivanić-Grad svakim danom napreduje u punom smislu te riječi. Novi iskorak napravljen je otvaranjem studentske menze u Učeničkom domu, koju su posjetili gradonačelnik Javor Bojan Leš sa suradnicima te dekan Mile Marinčić, koji su i sami stali u red te zajedno sa studentima i učenicima pojeli svoj ručak.

-Ovo je jedan veliki iskorak u daljnjoj kvaliteti studentskog života u Ivanić-Gradu. Uz studente naše Visoke škole, ovu menzu mogu koristiti i drugi studenti, jedino je potrebno to najaviti- istaknuo je gradonačelnik Javor Bojan Leš najavivši kako će Grad za sljedeću godinu izdvojiti 2 milijuna kuna za uređenje doma.

Do ovog čina došlo je kroz istraživanje provedeno od strane Visoke škole među studentima koji su istaknuli kako je ono što im je potrebno studentska menza.

-Ovu priču nije bilo nimalo jednostavno definirati, no zahvala Gradu i Učeničkom domu koji su dali svesrdnu podršku. Mi smo ovo riješili u godinu dana, dok su neka druga visoka učilišta još uvijek bez toga iskoraka, dok je primjerice u Bjelovaru izgubljena prehrana za studente- ispričao nam je dekan Visoke škole Mile Marinčić otkrivši kako je izuzetno zahtjevno bilo slaganje jelovnika.

Ovim činom Učenički dom u Ivanić-Gradu postao je prvi dom u Hrvatskoj, gdje su zadovoljeni svi zakonski uvjeti kako bi se omogućila subvencionirana prehrana studenata.

-Mi potpisanim ugovorom s Ministarstvom znanosti imamo pravo na subvencionirani smještaj redovnih studenata. Ovog trenutka u dom ih je smješteno šest, međutim povećanjem broja studenata u Visokoj školi vjerujem kako će i taj broj biti veći- rekao nam je ravnatelj Učeničkog doma Drago Šilić.

Reakcije studenata su pozitivne, a to nam je potvrdio i Bruno Matovina, student druge godine Visoke škole.

-Zadovoljan sam, jer ovo je mali korak za čovječanstvo, a veliki za sve nas studente- poručio je Bruno.  

Grad
Hrvatska
Ivanić-Grad
Ostalo
Zagrebačka županija