Okupila se rukometna reprezentacija, čeka ih tjedan dana treninga

U Varaždinu su im se pridružili novi članovi stručnog stožera
rukometna reprezentacija hrvatske Jozo Čabraja/kolektiff

Tjedan u kojem će dio europskih reprezentacija igrati prvi krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine, kojima su domaćini Švedska i Poljska, hrvatska rukometna reprezentacija provest će u Varaždinu na zajedničkom treningu.

Reprezentacija se okupila danas u hotelu Westin i nakon antigenskog testiranja, produžila put do varaždinskog hotela Turist u kojem će boraviti do nedjelje 20. ožujka.

Izbornik Hrvoje Horvat pozvao je na ovo okupljanje 22 igrača, ali zbog ozljeda otpali su Marin Šipić (koljeno), Ivan Martinović (leđa) i Marko Mamić (rame) tako da će ih u Varaždinu biti 19. Izbornik za sada nije pozivao nikoga s liste pričuva na kojoj se nalazi 10 igrača.

Inače, na ovom popisu ima puno igrača koji su iz različitih razloga propustili Europsko prvenstvo u Mađarskoj. Tu je i mnogo mladih talentiranih igrača od kojih smo neke vidjeli u sjajnim ulogama na posljednjem velikom natjecanju, a dio njih dobiva priliku da se eventualno nametne izborniku i izbori mjesto na sljedećem popisu uoči kvalifikacijskog susreta s Finskom za Svjetsko prvenstvo.

Uz izbornika i njegovog prvog suradnika Ivana Balića, tu je još nekoliko novih članova stručnog stožera. Ivan Stevanović, popularni Stivi, novi je trener vratara, a za kondicijskog trenera postavljen je Šime Tomašević. Fizioterapeuti su Željko Kercel i Filip Šimunović, a uz psihologinju Siviu Juratovac koja već neko vrijeme radi s A reperezentacijom, novi doktor uz Krešimira Rotima je Domagoj Gajski koji je godinama bio uz žensku selekciju.

Hrvatska
Sport