Izložba Antuna Peranića

Ogranak Matice hrvatske Zaprešić ugostio još jednu izložbu zaprešićkog autora

Izložba ostaje otvorena do 15. lipnja, a može je se razgledati utorkom i srijedom od 19 do 20 sati
2c2dd2b9-b62a-47b2-a60a-2a7bc32ca3e2

Ogranak Matice hrvatske u Zaprešiću još je jednom ugostio izložbu radova zaprešićkog autora. Radi se o izložbi slika Antuna Peranića, autora koji je svoj slikarski talent otkrio još u ranoj mladosti, na fakultetu, kao i ljubav prema likovnosti koju je njegovao cijeli život. Proučavao je slikarske smjerove i umjetnike. Danas, s navršenih 80 godina, slikarstvu se posvetio u potpunosti i pokazao svoj dugo skrivani talent.

-Čim sam pogledala prve radove, bilo mi je jasno da se ne radi o običnom umirovljeniku koji je došao slikati i tako upotpuniti slobodno vrijeme. Čak sam i pomislila da se radi o pravom akademskom slikaru koji je došao provjeriti moj rad s polaznicima. Ispalo je da se u gospodinu Antunu krije pravi umjetnički talent- rekla je na otvorenju izložbe Jana Đurđević, voditeljica likovnih te terapeutskih likovnih radionica i profesorica likovne umjetnosti.

Autor izložbe u svojim djelima kombinira različite tehnike i motive, ponekad prilagođavajući tehniku odabranoj temi, a ponekad obrnuto, tražeći savršen sklad izraza. Minuciozni crteži odlično tehnički obrađeni te slike cvijeća i mrtve prirode na izložbi supostoje sa slikama veduta i onima vjerskog karaktera. Izložba ostaje otvorena do 15. lipnja, a može je se razgledati utorkom i srijedom od 19 do 20 sati u prostorijama Ogranka Matice hrvatske na adresi Ulica kardinala A. Stepinca 1 u Zaprešiću.

Događanja
Zaprešić