OGLASIO SE MINISTAR BEROŠ: Poštujem slobodu, no ne mogu podržati neznanstveni pristup Covidu

Kao liječnik i humanist, kao hrvatski ministar zdravstva ne mogu podržati neznanstveni pristup Covidu-19 i metodama koje omogućuju njegovo širenje među građanima koji zagovaraju i promiču organizatori ovakvog skupa, poručio je Beroš
Zagreb: Na sjednici Vlade predstavljen Zakon o obnovi Zagreba nakon potresa Patrik Macek/PIXSELL

Ministar zdravstva Vili Beroš komentirao je skup Festival slobode čiji organizatori prosvjeduju u Zagrebu protiv mjera ograničenja u situaciji epidemije koronavirusa, istaknuvši da poštujem slobodu i pravo svakog čovjeka, ali ne može podržati neznanstveni pristup Covidu.

-Kao demokršćanin poštujem slobodu i pravo svakog čovjeka na vlastito promišljanje i stajalište o svim važnim životnim pitanjima. Hrvatska je demokratska zemlja u kojoj se njeguje sloboda mišljenja i izražavanja stajališta- napisao je ministar zdravstva Beroš na svome Facebooku.

No, naglasio je, “kao liječnik i humanist, kao hrvatski ministar zdravstva ne mogu podržati neznanstveni pristup Covidu-19 i metodama koje omogućuju njegovo širenje među građanima koji zagovaraju i promiču organizatori ovakvog skupa”.

Dodao je kako “vjeruje da se većina hrvatskih građana osvjedočila da su sve mjere koje su poduzimali osigurale visoki stupanj zaštite od zaraze i njenih posljedica”.

-Sva privremena ograničenja imala su samo jedan cilj – zaštititi zdravlje i živote hrvatskih građana. I u tome smo uspjeli i uspijevamo. Svatko ima slobodu izbora, ali mora biti svjestan i svih posljedica svojih odluka. Kako za sebe tako i za sve ljude u svom okruženju- napisao je ministar zdravstva na Facebooku.

Hrvatska
Ostalo