Uz 90-tu godišnjicu bolnice u Popovači

Održana promocija knjige Veljka Đorđevića „Let iznad psihijatrijskoga gnijezda“

Let iznad psihijatrijskoga gnijezda moguć je samo u uvjetima ako naučimo letjeti iz kulture bolesti u kulturu zdravlja, poručio je autor knjige
_cuva

U srijedu, 6. prosinca održana je prva promocija knjige prof. dr. sc Veljka Đorđevića „Let iznad psihijatrijskoga gnijezda“. Promotori knjige autora prof. dr. sc Veljka Đorđevića bili su ravnateljica Bolnice Prim. Marina Kovač, dr. med., prof. dr. sc. Marijana Braš te dekan Veleučilišta Ivanić-grad, doc. dr. sc. human. Mile Marinčić, prof. struč. stud. koji su iznijeli svoje osvrte i mišljenja o knjizi. Na kraju nam se svima, u jednom iznimno poučnom izlaganju, obratio prof. dr. sc.Veljko Đorđević i iznova nas oduševio širinom znanja i svojom iskrenošću.

Ravnateljica Bolnice Prim. Marina Kovač, dr. med. izrazila je zadovoljstvo što se prva promocija knjige u Republici Hrvatskoj prof. dr. sc. Veljka Đorđevića održava upravo u našoj bolnici koja ulazi u svoju 90. godišnjicu rada i postojanja.

-Let iznad psihijatrijskoga gnijezda moguć je samo u uvjetima ako naučimo letjeti iz kulture bolesti u kulturu zdravlja. To nije događaj, nego proces koji su započele generacije puno godina prije nas, a na nama je stvoriti uvjete novoj generaciji psihijatrijskih poletaraca da uzlete. Kamo, koliko i kojom brzinom ovisit će o zdravom razumu koji bi trebao prevladati jer smo na izmaku prve četvrtine 21. stoljeća, stoljeća uma. a da to i ne osjetimo jer smo dozvolili da rastu i cvjetaju strah, rat i netolerancija. Kako je nekada govorio jedan od doajena svjetske socijalne i ekološke psihijatrije, moj učitelj, pokojni prof. dr. sc. Vladimir Hudolin-kazao je o knjizi Veljko Đorđević.

Promociji su prisustvovali Lovro Miklaužić, zamjenik gradonačelnika Grada Popovače, Zvjezdana Martinec, ravnateljica OŠ Zorka Sever Popovača, Ivana Vlašić, ravnateljica Knjižnice i čitaonice Popovača, Ivančica Župančić, Ljekarna Župančić, Andreja Zeman, ravnateljica dječjeg vrtića Popovača sa suradnicima te liječnici i drugi djelatnici Neuropsihijatrijske bolnice dr. Ivan Barbot Popovača.

Događanja
Regija