Od sutra autobusna linija Črnomerec-Zaprešić-Žeinci

Autobus prometuje po subotnjem voznom redu. Daleko je to od standarda na koji su Zaprešićani navikli i autobus svakih 11-15 minuta, no velik je napredak

Patrik Macek/PIXSELL

U Zaprešiću je potvrđen jedan novi slučaj oboljelog od korone, objavili su na konferenciji za medije Civilnog stožera grada Zaprešića.

Načelnik stožera Damir Benčević apelirao je na mlade koji se okupljaju po parkovima da smanje kontakte kako ne bi se proširila zaraza, posebice kada se zna da je novooboljeli s područja samog grada. Rekao je kako dobivaju prijave građana o okupljanju u tzv. plavom parku.

-Mi nismo zatvorili parkove za djecu da bi se tamo okupljali mladi i odrasli koji ne mogu otići i sjesti u kafić na pivu, pa kupuju i piju po parkovima. Bit ćemo primorani slati policiju da spriječe takva okupljanja- istaknuo je Benčević.

S druge strane, gradonačelnik Turk imao je dobre vijesti za građane. Naime, sa ZET-om je dogovorena linija autobusnog prijevoza Črnomerec-Zaprešić-Žeinci kako bi se građanima koji rade u Zagrebu osigurao prijevoz. Tako od sutra, 29. travnja, autobus prometuje po subotnjem voznom redu. Daleko je to od standarda na koji su Zaprešićani navikli i autobus svakih 11-15 minuta, no velik je napredak.

Gradonačelnik Turk najavio je daljnje pregovore kako bi se te linije uvele kao inače, ali također smatra kako će prijevoz biti dostatan s obzirom na to da je trenutno potreban samo dijelu građana koji putuju za Zagreb na posao. U autobusima će se morati poštivati epidemiološke mjere, a autobusi staju na svakoj stanici kao i inače.

Ono što nije toliko dobro je cijena koju će građani Zaprešića plaćati za ZET. Umjesto šest milijuna kuna koliko je do sada išla subvencija Zagrebu za vožnju ZET-a do Zaprešića, ta cijena raste na 11 milijuna godišnje koje će Grad Zaprešić platiti Zagrebačkom holdingu.