Od ponedjeljka obvezno nošenje maski

Nacionalni stožer Civilne zaštite tu je odluku donio 10. srpnja, a riječ je o odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19

Nacionalni stožer civilne zaštite odredio je nužnu mjeru obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 koja primjenjuje od 13. srpnja.

Korištenje maski obvezno je za zaposlenike zdravstvenih ustanova i osobe koje dolaze u posjet pacijentima, kao i za vozače, ostale zaposlenike u prijevoznim sredstvima javnog prometa te za putnike u javnom prometu.

Maske su, također obvezni koristiti zaposlenici u trgovačkoj djelatnosti i kupci za vrijeme boravka u prodavaonicama te zaposlenici u ugostiteljskoj djelatnosti koji dolaze u kontakt s gostima ili sudjeluju u posluživanju i pripremi jela, pića i napitaka.

Obveza vrijedi i za druge osobe koje na to posebnim uputama i preporukama obveže Hrvatski zavod za javno zdravstvo, stoji u odluci Nacionalnog stožera Civilne zaštite RH, koju je potpisao načelnik Stožera, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.