Od jeseni bedenički školarci na tjelesnom u novoj dvorani

Do rujna gotova sportska dvorana u Bedenici

Jedna od kapitalnih investicija u školstvu Zagrebačke županije, u koje se ukupno ulaže 140 milijuna kuna, jest i gradnja dvodijelne školske-sportske dvorane u Bedenici. Završetak gradnje predviđen je za rujan ove godine, a kako radovi napreduju danas se upoznao župan Stjepan Kožić.

– Dinamika gradnje se poštuje i sve bi trebalo biti gotovo do 15. rujna. Sama gradnja košta 18,7 milijuna kuna, odnosno zajedno s opremom, dio koje smo već naručili, ukupno će u dvoranu biti uloženo oko 20 milijuna kuna. Kada tome dodamo i 17,8 milijuna uloženih u dogradnju škole, i određena financiranja u samoj školi, dolazimo do cifre od gotovo 40 milijuna kuna uloženih u školstvo na području Bedenice u zadnje četiri godine, rekao je župan.

Na ulaganjima u ovu općinu županu je zahvalio načelnik Slavko Cvrlja.

– Za razliku od mnogih koji ravnomjeran razvoj županije podržavaju deklarativno, župan Kožić na tome doista i radi, poručio je načelnik.

Ravnatelj škole Krunoslav Ujlaki rekao je da je gradnja dvorane važna ne samo za školsku djecu, nego i sportske klubove i rekreativce.

– Sportska dvorana i ranije dograđena škola za ovo su mjesto – čudo! Do dogradnje škole radili smo na svega 380 kvadrata, a za par mjeseci koristit ćemo 3200 kvadrata! Osim toga imamo i veći broj učenika, rekao je Ujlaki.

Uz gradnju dvorane u Bedenici, trenutno se gradi i dvorana u Klinča Selima, nova zgrada škole u Luki, dograđuje se osnovna škola i dvorana u Pušći, počela je gradnja sportske dvorane u Graberju Ivanićkom, dograđena je škola u Pisarovini… Novac se ulaže i u energetsku obnovu škole. Tri su obnovljena, jedna je u završnoj fazi obnove, a šest pripremljenih projekata čeka raspisivanje natječaja za bespovratna europska sredstva.