Od domaćih proizvoda OPG-ova, “vajnkuša”, lovačkog gulaša, izložbe slika do kulturnog programa

Dođite svi u Rugvicu gdje se odlično jede, a još bolje zabavlja!
61758964_10217373936274297_2681622810475888640_n

Općina Rugvica organizira 2. sajam OPG-ova koji će se održati u subotu, 15. lipnja od 11,00 sati na novouređenom Trgu dr. Franje Tuđmana. Kao sastavni dio Sajma ove godine organizatori pripremaju i bogat program u sklopu kojeg će biti i 1. Rugvička vajnkušijada.

Vajnkuši su starinsko jelo koje se u rugvičkom kraju sprema od davnina. Rade se od valjanog tijesta s nadjevom po želji. Mogu biti slani i slatki, a u najčešćim varijantama nadjev je svježi kravlji sir. Kako bi očuvali tradiciju spremanja ove delicije organizatori pripremaju natjecanje u izradi „vajnkuša“ koji će biti ocjenjeni od strane stručnog žirija uz nagrade. Početak natjecanja je u 11,20 sati, a pripremljene „vajnkuše“ će moći kušati i svi, koji se odazovu manifestaciji.

Novost na Sajmu OPG-ova je i program za najmlađe, pa je tako u 12,30 sati predviđena radionica za djecu naziva „Bakino tijesto u dječjim rukama“ gdje će se „malci“ okušati u izradi kolača i slastica od tijesta pod stručnim vodstvom iskusnih kuharica. Nakon radionice slijedi lutkarska predstava „Tri praščića“, klasik koji djeca uvijek rado gledaju, a počinje u 13,30 sati. Ulaz na predstavu je besplatan.

Za sve posjetitelje Sajma, koji će moći razgledati i kušati domaće proizvode OPG-ova, lovci Lovačkog društva „Fazan“, „Zec“ i „Strijelac“ pripremaju gulaš koji će se besplatno dijeliti od 12,00 sati. Sajam prepun fine hrane i domaćih proizvoda otvorit će kulturno umjetnička društva Posavka, Tančec te KUD Hrvata BiH. Osim KUD-ova na otvaranju sudjeluju i dugoselske mažoretkinje, Limena glazba KUD-a Preporod Dugo Selo i djeca Dječjeg vrtića „Roda“.

Također, u sklopu Sajma predviđeno je otvaranje izložbe slika nastalih na 2. Likovnoj koloniji „Boje Posavine“.

Događanja
Hrvatska
Općina
Rugvica
Zagrebačka županija