Očekuju se mjere za pomoć mještanima s područja Općine Dubravica

Iako za sada na području općine Dubravica nema oboljelih, a tek je šest osoba u samoizolaciji, gospodarstvo trpi. Trpi i Proračun Općine Dubravica koji je samo u ožujku manji za više od 15 posto nego godinu dana ranije

Iako za sada na području općine Dubravica nema oboljelih, a tek je šest osoba u samoizolaciji, gospodarstvo trpi. Trpi i Proračun Općine Dubravica koji je samo u ožujku manji za više od 15 posto nego godinu dana ranije, a travanj će donijeti još lošije stanje. Stoga i mjere koje se mogu poduzet za pomoć gospodarstvu ili mještanima nemaju velikih mogućnosti, pa ipak će se nešto poduzeti i po toj temi.

Za roditelje djece koja pohađaju DV Smokvica u Dubravici za ožujak nisu predviđene nikakve mjere smanjenja cijene u odnosu na planirano, a za travanj se još dogovara s osnivačem vrtića. Očekuje se značajno rasterećenje roditelja na teret općinskog proračuna, a koji je već podnio pedeset posto razlike u povećanju ekonomske cijene vrtića sa 1.750 kuna na 1.900 kuna.

Gospodarske mjere za gospodarstvenike s područja općine Dubravica, a koje bi proizlazile iz općinskog proračuna, za sada nisu predviđene, ali načelnik Općine Dubravica Marin Štritof kaže kako su sve opcije otvorene u vremenu koje je pred nama. Jer posljedice ove pandemije, kao i njen završetak, trenutno ne može nitko sagledati.

– Omogućili smo građanima slobodno kretanje među općinama zaprešićkog kraja, ali bojim se da su građani uzeli cijelu ruku nakon što smo im ponudili prst. Ako se ovakve seobe nastave, pritisci na promet prema Zaprešiću, gužve ispred trgovina i tržnice, druženja i posjećivanja, bojim se da bi sav dosadašnji trud mogao biti beskoristan. A u slučaju takvog scenarija, vjerojatnost da će mjere biti jače nego su bile do sada je vrlo realna- rekao je Štritof.

Dodajmo na kraju da je od aktualnih projekata na području općine Dubravica zaustavljen rad na gradilištu nove ambulante u centru Dubravice. Planirani dovršetak radova i dalje je kraj iduće godine, a dobro vrijeme tijekom zime izvođaču radova dalo je dovoljno prednosti da za sada nisu ti rokovi dovedeni u pitanje.

Krizni stožer civilne zaštite Općine Dubravica i dalje radi cijelo vrijeme, a broj zahtjeva za e-propusnice nešto je smanjen.