Na godišnjici su se okupili prijatelji i članovi Udruge

Obilježeno 15 godina djelovanja Udruge Ivana Perkovca

Predsjednica udruge od osnutka Jasna Horvat mudrim je vođenjem uspjela nametnuti projekte koje su članovi prihvatili, a institucije prepoznale i podržale
448595641_1041734741109362_5919487042534094041_n

Udruga Ivana Perkovca svečanim je programom obilježila 15 godina postojanja. Svojim je radom prepoznata diljem Republike Hrvatske, a predsjednica udruge od osnutka Jasna Horvat mudrim je vođenjem uspjela nametnuti projekte koje su članovi prihvatili, a institucije prepoznale i podržale. Na godišnjici su se okupili prijatelji i članovi Udruge, a podršku su dali i načelnik Općine Brdovec Alen Prelec te vijećnik u Skupštini Zagrebačke županije i predsjednik Vijeća MO Šenkovec Stjepko Rukelj.

Predsjednica Jasna Horvat upoznala je nazočne o vremenu neposredno prije osnivanja udruge te kako je do te ideje uopće došlo. Podsjetila je kako dio „zasluga“ osnivanju udruge ide i staroj školi u Šenkovcu koja je danas dom Udruge a u tim je trenucima bila ruševna i zapuštena.

-Zahvaljujem svima koji su tog trenutka prepoznali potencijal ove zgrade, ali i potencijal i potrebu za ovakvom udrugom. Mislim da smo do sada odradili velik dio posla s izdavanjem rječnika i brojnih drugih publikacija, ali nismo ni izdaleka gotovi. Danas smo sve aktivniji s provođenjem projekata financiranim od strane EU fondova, a očekuje nas još rekonstrukcija drugog dijela naše zgrade ali i otvaranje knjižnice- rekla je Horvat.

Načelnik Općine Brdovec Alen Prelec nije štedio na pohvalama i zahvalama vodstvu udruge, ali i onima koji cijelo vrijeme sudjeluju u radu. Istaknuo je kako velik dio financijskog sredstava osiguravaju sami, ali Općina je uvijek tu da pomogne kada zatreba. Ova svečanost bila je i prilika da se uruče zahvalnice zaslužnima za razvoj i rad udruge u proteklom razdoblju.

Brdovec
Događanja