Obilježena 30. godišnjica pogibije Gordana Lederera

Hrvatski fotograf i TV-snimatelj, HTV-ov djelatnik Gordan Lederer poginuo je na novinarskom zadatku na početku velikosrpske agresije na Hrvatsku
Image00031-768×512

U Hrvatskoj Kostajnici kod spomen-obilježja “Slomljeni pejzaž” na brdu Čukur obilježena je 30. godišnjica pogibije Gordana Lederera.

Uz kćer i suprugu pokojnog snimatelja Hrvatske televizije, ovoj su obilježbi, između ostalog, nazočili sisačko-moslavački župan Ivan Celjak, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, predstavnici državnih tijela i ustanova, lokalne samouprave, Hrvatske televizije te brojnih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Inače, hrvatski fotograf i TV-snimatelj, HTV-ov djelatnik Gordan Lederer poginuo je na novinarskom zadatku na početku velikosrpske agresije na Hrvatsku. Pogođen je metkom snajpera, snimajući hrvatske branitelje u akciji na brdu Čukur iznad Hrvatske Kostajnice 10. kolovoza 1991. tijekom srpskih napada na Pounje. Iza sebe je ostavio mnoge video zapise koji i slikovito govore o prvim danima Domovinskog rata. Poznat je naknadni montažni uradak njegovih ratnih snimaka “Banijska praskozorja”.

Hrvatska
Ostalo