Novo izdanje ZagrebDox-a očekuje se u travnju u Kaptol Boutique Cinema

Punoljetno, 18. izdanje ZagrebDoxa održat će se od 3. do 10. travnja
Zagreb: Svečano otvorenje ZagrebDoxa Marin Tironi/PIXSELL

Nakon dvije izazovne godine, privremenog premještanja u nove termine i nove (stare) prostore, ZagrebDox u svoju punoljetnost ulazi u proljetnom terminu vraćajući se u prostor kina Kaptol Boutique Cinema! Uz uvjerenje da dostižemo naznake stabilnosti, kao i da posjetiteljima opet nudimo najbolje uvjete za gledanje ponajboljih aktualnih dokumentarnih priča iz svijeta, ZagrebDox programskom ponudom rezonira s događajima oko nas reflektirajući sve ono što se do-gađa u svijetu danas.

Punoljetno, 18. izdanje ZagrebDoxa održat će se od 3. do 10. travnja i publici ponuditi da u kino dvoranama zakorači u brojne životne priče, situacije, odnose i dijelove svijeta koji su danas, više no ikad, manje dostupni i određeni brojnim restrikcijama. Uz osamdesetak ostvarenja, publika će kroz raznovrsne autorske koncepte, pristupe i poetike moći propitivati smisao podjela, granica, ratova, individualne odgovornosti, kriza kao posljedica funkcioniranja sustava, ali i važnost kontakta, odnosa, komunikacije, suživota, samostalnosti, individualnosti i snalaženja- piše N1.

Tridesetak ostvarenja ogledat će se u međunarodnoj i regionalnoj konkurenciji natjecateljskog programa ZagrebDoxa, dok su ostali filmovi razmješteni po službenim programima kao što su Bio-grafski dox, Majstori doxa, Teen Dox te uvijek popularnim programima Kontroverzni dox i Stanje stvari.

Događanja
Grad Zagreb
Hrvatska