Novi vrtićki prostori za samoborsku djecu

Stanovnici Bregane i okolnih mjesta, pogotovo mlade obitelji i roditelji predškolaraca, s velikim su zanimanjem i veseljem pratili dogradnju područnog objekta Dječjeg vrtića Izvor u svojem mjestu, jer je završetak radova označio novo razdoblje i visoko podignute standarde u predškolskom odgoju njihove djece. Nakon što su u siječnju počeli radovi, za manje od devet mjeseci na oko 1100 m2 niknula je zgrada s četiri nove prostorije za boravak djece sa sanitarnim i svim ostalim popratnim prostorima, polivalentna dvorana s malim tribinama, te vanjska terasa s umjetnom travom i uređenim okolišem, sve povezano toplim hodnikom s već postojećom zgradom.

Investiciju vrijednu više od 5 milijuna kuna financirao je Grad Samobor, uz podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u iznosu od milijun kuna. Svečanost otvorenja upriličena je danas, kada su simboličnu vrpcu ispred ulaza u novi dio zgrade prerezali gradonačelnik Krešo Beljak i ravnateljica Dječjeg vrtića Izvor Martina Trošelj, uz zamjenike gradonačelnika Sanju Horvat Iveković i Željka Stanca.

Velikom broju uzvanika; gradskim pročelnicima i vijećnicima, ravnateljicama i djelatnicima drugih gradskih vrtića i ustanova te ostalim gostima koji su nazočili otvorenju, najprije se obratila ravnateljica DV Izvor Martina Trošelj, uputivši zahvale svima koji su omogućili ostvarenje ovog velikog projekta i tako svojim najmlađim sugrađanima osigurali sretnije djetinjstvo u moderno opremljenom prostoru, kojeg oni, obzirom da su se tek nedavno u njega preselili, s veseljem otkrivaju i u njemu uživaju.

Gradonačelnik Beljak je zahvalio na trudu svima koji su vrijedno radili na ovom projektu te, između ostaloga, istaknuo kako bi Grad Samobor mogao još i više ulagati u vrtiće i škole, kao i za sve ostale društvene potrebe, kada bi država više novca vraćala lokalnim samoupravama, gradovima i općinama, koji im uvelike pune državni proračun. Stoga je, rekao je, nužna daljnja decentralizacija države kojom bi se to i omogućilo, a kao jedan od sljedećih velikih projekata najavio je i gradnju sportske dvorane uz obližnju Osnovnu školu Milana Langa.

Mališani su svojim gostima i prijateljima priredili glazbeni program uz ples, nakon čega su razdragani sa svojim tetama otrčali na igranje, dok je ravnateljica vrtića Martina Trošelj odrasle povela u razgledavanje novog dijela vrtića.