Novi uspjeh Martinovih maratonaca na Prvenstvu Hrvatske

Članovi Atletskog kluba Martin Dugo Selo Tomislav Poljak, Mario Šiftar i Kristian Pintar, drugu godinu za redom, osvojili su treće mjesto na Prvenstvu Hrvatske u trčanju na 100 kilometara ekipno

Članovi Atletskog kluba Martin Dugo Selo Tomislav Poljak, Mario Šiftar i Kristian Pintar, drugu godinu za redom, osvojili su treće mjesto na Prvenstvu Hrvatske u trčanju na 100 kilometara ekipno, odnosno na 5. Polojskoj ultri održanoj tijekom vikenda u Slavonskom Brodu. Stazu su istrčali u vremenu od 27 sati 5 minuta i 26 sekundi. Pobjednik je AK Sljeme ispred Marjana iz Splita.

U pojedinačnom poretku Prvenstva Hrvatske u trčanju na 100 kilometara Tomislav Poljak zauzeo je sedmo mjesto, Mario Šiftar dvanaesto, a Kristian Pintar četrnaesto.

Za razliku od prošle godine u kojoj je sudjelovala samo muška ekipa, klub je u ovogodišnjoj 5. Polojskoj ultri imao i svoje predstavnice i to u utrci na 50 kilometara za žene i ženskoj štafeti na 50 kilometara, što je još jedan uspjeh i doprinos budućnosti ultraškog trčanja u ovom klubu.

U konkurenciji žena na 50 kilometara, Vlatka Segečić osvojila je šesto mjesto, a Zvjezdana Jagnić Mandić jedanaesto. Ženska ekipa AK Martin Dugo Selo pod nazivom „Martinezice“ u sastavu Danijela Marijanović i Martina Mihordin trčala je štafetu na 50 kilometara i zauzela peto mjesto.