Nova investicija Bajkmonta u Rugvici donosi više od 100 novih radnih mjesta

Na području Općine Rugvica u skorije će se vrijeme realizirati još jedna velika investicija. Riječ je o projektu tvrtke Bajkmont „„Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta MSP“ za projekt „BAJKMONT Steel Structure Industry“. Ukupna vrijednost investicije je 53,3 milijuna kuna, od čega je tvrtka nedavno od strane Ministarstva gospodarstva dobila bespovratna sredstva u iznosu od 14,6 milijuna kuna.

Projektom se predviđa gradnja novog pogona za proizvodnju čeličnih konstrukcija na površini od 40 000 m2, dok će sam objekt imati 11 000 m2.

-Za našu Rugvicu to znači novo veliko ulaganje, otvaranje novih radnih mjesta i daljini razvoj i izgradnja Općine. Iznimno smo sretni i ponosni što smo i mi mogli sudjelovati u dolasku ovako velikog investitora u našu Općinu Rugvicu- istaknuo je načelnik Mato Čičak.

Završetkom gradnje pogona mogućnost zaposlenja dobit će više ood sto osoba.

Inače, tvrtka Bajkmont, vodeća je tvrtka za proizvodnju i montažu čeličnih konstrukcija, a od svog osnutka 1984. godine uspješno posluje pretežito na hrvatskom tržištu, uz orijentaciju na izvoz u zemlje Europske unije.