Održan Plenum klubova 2. ŽNL-Zapad

Nogometnom savezu Jastrebarskom priključila se dva malonogometna i jedan veteranski klub. Seniori Svete Jane odustali od natjecanja!

U natjecanje se vraćaju MNK Prigorac i MNK Domagović, dok s veteranskom ekipom u natjecanje ulazi NK Prigorec Plešivica, za koji će nastupati bivši igrači NK Vinogradara
449454805_2513993455451425_2378640421328540654_n

U prostorijama novouređenog Sportskog centra u Klinča Selima održan je Plenum klubova 2. ŽNL Zapad koja je, odlukom Izvršnog odbora Nogometnog saveza Zagrebačke županije od ove godine pod vodstvom Nogometnog saveza Jastrebarsko. Povjerenikom lige imenovan je Nedjeljko Kozlovac, pod čijim je predsjedanjem održan i Plenum.

Od 14 pozvanih predstavnika klubova koji će se natjecati u ovoj ligi, Plenumu se nisu odazvali jedino predstavnici NK Sveta Jana koji su ranije najavili kako za narednu sezonu nisu uspjeli okupiti dovoljan broj igrača te se ove sezone neće natjecati sa seniorskom momčadi. 2. ŽNL Zapad u sezoni 2024./2025. činit će tako pet klubova NS Jastrebarsko (NK Mladost Okić Klinča Sela, NK Krašić, NK Kupinec, NK Donja Kupčina, NK Zdenčina), pet klubova NS Zaprešić (NK Croatia (P), NK BSK, NK Vrh, NK Mladost (L), NK Savski Marof) te tri kluba NS Samobor (NK Novaki, NK Sloga SUZA, NK Samoborski otok).

-Sudeći po imenima prijavljenih ekipa, liga će biti izuzetno zanimljiva. Osim što će u narednoj sezoni koordinirati 2. ŽNL Zapad, NS Jastrebarsko će pod svojom ingerencijom imati i ligu veterana, koja je od ove godine bogatija za novu ekipu NK Prigorec Plešivica, a za koju će prema dobivenim informacijama nastupati bivši igrači NK Vinogradara- rekao nam je Nedjeljko Kozlovac.

Osim te ekipe, ligu veterana činit će još 11 klubova – NK Cvetković, NK Jaska Vinogradar, NK Čeglje, NK Pribić, NK Mladost Brezarić, NK Mladost (KS), NK Dinamo (O), NK Zdenčina, NK Zrinski Ozalj, NK Domagović i NK Sveta Jana.

-Zanimljivost je da NS Jastrebarsko od ove godine uvodi i veteransko kup natjecanje, što će zasigurno dodatno pospješiti već ionako napetu i uzbudljivu veteransku ligu- ističe Kozlovac.

Malonogometna liga NS Jastrebarsko također će od ove godine biti bogatija, i to za čak dva kluba, jer se u natjecanje vraćaju MNK Prigorac (Dragovanščak) i MNK Domagović, pa će Liga tako brojati 11 klubova (MNK Jastreb, MNK Petkov breg, MNK Guci, MNK Slavetić, MNK Gornja Zdenčina, MNK Goli Vrh, MNK Lučelnica, MNK Bratina, MNK Čeglji).

Pod okriljem NS Jastrebarsko bit će i liga prstića i liga limača, a svaka od njih broji po šest klubova (NK Jaska Vinogradar 1 i 2, NK Mladost Okić Klinča Sela 1 i 2, NK Pribić, NK Jamnica (samo limači) NK Kupinec (samo prstići).

Podsjetimo i to da je krajem prošlog mjeseca održana Izborna skupština NS Jastrebarsko na kojoj je za predsjednika ponovno izabran Miljenko Pavlaković, dok su za dopredsjednike izabrani Nedjeljko Kozlovac i Marin Banković. Izvršni odbor još čine: Tomislav Kelava, Franjo Šelebaj, Željko Pankretić, Silvestar Grčević, Hrvoje Palčić i Matija Šimatić. Za tajnika je ponovno imenovan Stjepan Jagodić.

-Uz zadovoljstvo zbog povećanja broja jaskanskih klubova u natjecanjima, ali i žaljenje zbog odustale seniorske ekipe NK Sveta Jana, NS Jastrebarsko ovim putem svim svojim klubovima želi što više sreće i uspjeha na nogometnih terenima- naglasio je dopredsjednik NS Jastrebarsko Nedjeljko Kozlovac.

Jastrebarsko
Sport