Noć muzeja u brdovečkom muzeju

Posjetitelji su mogli razgledati stalno postav Muzeja Brdovec, a nakon toga se uključiti u radionicu i poslušati predavanje „Muzeji i mladi u 21. stoljeću - spoj nespojivog?“
brd_noc muzeja 3

Brdovečki muzej i ove godine sudjelovao je u nacionalnoj manifestaciji „Noć muzeja“. Ovogodišnja tema bila je „Muzeji su važni“, a uz djelatnike muzeja ove godine posjetitelje su ugostili i članovi nove udruge mladih s područja Općine Brdovec – Udruga solidarnosti mladih SOMA.

Posjetitelji su mogli razgledati stalno postav Muzeja Brdovec, a nakon toga se uključiti u radionicu i poslušati predavanje „Muzeji i mladi u 21. stoljeću – spoj nespojivog?“. Voditelj radionice bio je Danijel Bačan, univ. bacc. geogr., a gošća predavačica Laura Busija, univ. bacc. phil. et cult. et hist.. Tema je bila ubrzana globalizacija i gubljenje na vrijednosti lokalnih identiteta i kultura sela, gradova, pa i cijelih država.

Mlade osobe odrastaju u svijetu koji sve manje poznaje granice, a osobito one virtualne. Većina mladih niti ne doživljava bitnima zavičajnu povijest i identitet jer im to ne donosi nužno nikakvu korist. Muzeji dobivaju percepciju prostora za starije osobe, pa čak i epitet nepotrebnosti i nepotrebnog troška. Postavlja se pitanje kakva je danas veza mladih i muzeja na početku 21. stoljeća.

Brdovec
Događanja
Hrvatska
Općina
Zagrebačka županija