Dolazi i novi trener

NK Rugvica Sava kreće ambiciozno u novu sezonu, Mario Makarun novi sportski direktor

Klupska Uprava predvođena Ivicom Kolarom u tišini je započela sa slaganjem križaljke za nadolazeću sezonu u koju momčad ulazi jača za nova lica u sportskom segmentu kluba
IMG-20240614-WA0048

Nakon što su u sezoni za nama zauzeli četvrto mjesto u 4. NL skupina B, u Rugvica Savi želi napraviti novi rezultatski iskorak. Klupska Uprava predvođena Ivicom Kolarom u tišini je započela sa slaganjem križaljke za nadolazeću sezonu u koju momčad ulazi jača za nova lica u sportskom segmentu kluba.

Novim sportskim direktorom imenovan je tako Mario Makarun, iza kojega je i više nego uspješno razdoblje u Samoboru kojeg je sa začelja Jedinstvene županijske lige doveo do 3. NL Centar, pri čemu je momčad u dvije godine osvajala naslove prvaka, a u vitrine je spremila i Kup Nogometnog saveza Zagrebačke županije. Proljetos se Makarun povukao iz Samobora, što je agilna ekipa iz Rugvice iskoristila i pridobila ga da pojača njihove redove.

-Prvenstveno me privukla sportska ambicija i želja za novim dokazivanjem. Rugvica se proteklih sezona stabilizirala i pokazala ozbiljnost i želju za novim iskorakom. Vjerujem kako zajedničkim naporima može podići klub na još jednu višu razinu, kakvu ova sportska općina i zaslužuje- kazao nam je Makarun.

Uz njega dolazi i novi trener Željko Štulec, a za očekivati je kako će narednih dana započeti i priljev novih igrača, koji bi trebali zaoštriti konkurenciju u momčadi.

-Prvenstveno se ovim putem još jednom zahvaljujem igračima i treneru Nenadu Pavičiću na uspješnoj sezoni. Odigrali su korektno cijelo prvenstvo i uspjeli se ustabiliti se pri vrhu poretka. Sada je vrijeme za nove iskorake za koje vjerujem kako možemo postići- kazao je predsjednik Ivica Kolar.

No, osim značajnih promjena u klubu, Općina značajna sredstva ulaže i u sportsku infrastrukturu, jer najavljena je i gradnja sportskog centra vrijedna 3 milijuna eura. Prva faza donosi izgradnju velikog nogometnog terena s prirodnom trenažom te terena s umjetnom travom, dok u drugoj fazi slijedi izgradnja tribina i ostale infrastrukture, a konačan izgled centar bi trebao dobiti u trećoj fazi izgradnjom polivalentne dvorane.

Rugvica
Sport