NK Rugvica Sava 1976: Financijska stabilizacija i nastavak borbe za vrh!

Predsjednik Ivica Zelenbrz na čelu kluba Rugvica Sava 1976 nalazi se od 2018. kada je naslijedio financijsku dubiozu i velika potraživanja prema službenim osobama i tijelima natjecanja u NS Zagrebačke županije. Uz veliki napor Zelenbrz je suradnji s dopredsjednikom Ivanom Munićem i ostalima članovima Uprave konačno početkom ove godine uspio podmiriti sva dugovanja uz veliku potporu načelnika Općine Mate Čička i njegovog zamjenika Nenada Jakšića te predsjednika Zajednice sportskih udruga Općine Rugvica Roberta Munđera. Klub tako nakon dužeg vremena u proljetni dio kreće bez ikakve financijske hipoteke prema bilo kome pa se tako ostvario prvi ključni cilj novog rukovodstva, a to financijska stabilizacija te organizacijsko-funkcionalno podizanje kluba na višu razinu djelovanja.

U sezoni 2018./19 Rugvica Sava 1976 završila je na 11. mjestu u kojoj je bio očigledan pomak u kvaliteti igre. Uprava tijekom jeseni 2019. nije mirovala već je prišla realizaciji drugog cilja, a to je borba za sam vrh JŽNL-a. Klub je jesenski dio završio na 3. mjestu osvojivši 31 bod, sa svega 4 boda zaostatka u odnosu na prvoplasiranu momčad SU-LA i samo 2 boda manje od drugoplasiranog Poleta. Stoga ne čudi da je u općini Rugvica nogometna sportska javnost nakon nekoliko godina ponovno oživjela bez obzira igrala Rugvica Sava 1976 svoje prvenstvene utakmice u Rugvici ili Sopu.

U zimskom prijelaznom roku klub se pojačao već afirmiranim igračima što samo ukazuje na ozbiljnost koju predsjednik Zelenbrz posvećuje drugom ključnom cilju, a to je stvaranje momčadi za sam naslov. Tako su stigla ciljana pojačanja; Ivan Bošnjak iz Studentskog Grada, Ivan Ćuković iz Bibinja, Vanja Milutinović iz zagrebačkog Trnja, Marko Kotoraš iz NUR-a te povratnik Lucijano Andrijanić iz Lonje. U međuvremenu klub su napustili: Matej Žgalin, Mario Posarić, Mouchine Rhadi i Pavao Škrlec. U stručnom dijelu došlo je do promjena jer na poziciji trenera nema više Mateja Golubića kojeg je zamijenio Mario Pavlović.

Rugvica Sava 1976 je u pripremnom razdoblju ostvarila u četiri utakmice isto toliko pobjeda: Zdenčina 7:0, Studentski Grad 2:1, Kloštar 5:2 i Barilović 3:0 pa ulaze u nastavak prvenstva s puno samopouzdanja i pobjedničkog mentaliteta. Međutim, u Rugvici su isto tako svjesni činjenice da će se sada drugi klubovi prema njima drugačije postaviti jer su bili najugodnije iznenađenje jesenskog dijela.

-Okosnica momčadi je uglavnom ostala iz jesenskog dijela u kojoj ima iskusnih igrača s prvoligaškim i trećeligaškim iskustvom: Pukljak, Belić, Bandić, Klarić, Ivandić, Perković, Fišter, F. Barberić, Filipović, Marić i Hašimović svojim kvalitetom zaslužuju respekt. Pri tome maksimalnu pozornost poklanjamo razvitku mladih igrača: Mizanu, Kušekoviću, Janešu, Noršiću i Andrijaniću koji uskoro trebaju postati stožerni igrači kluba. Gradimo svoj stil igre bez obzira protiv koga igramo i od toga nećemo odstupiti. Veseli nas činjenica da smo po kvaliteti u samom vrhu JŽNL-a, ali nas zbog toga nije uhvatila euforija i svakog protivnika uvažavamo s dužnim poštovanjem. S obzirom na to da smo se u zimskom razdoblju pojačali momčad s novim kvalitetnim igračima, očekujemo kontinuitet dobrih igara, a time i nastavak borbe za prvaka- kazao je Zelenbrz.

U nastavak prvenstva momčad je krenula sigurnom pobjedom od 3:0 u Križu, a ove subote gost Rugvice je posljednjeplasirani Klas, protiv kojega se očekuje nastavak pobjedničkog niza.