Nikola Vlašić: Nismo sumnjali u pobjedu

Niti jednog trenuka nismo sumnjali u pobjedu, kazao je veznjak Nikola Vlašić koji je proglašen za igrača utakmice između Hrvatske i Škotske

Luka Stanzl/PIXSELL

Niti jednog trenuka nismo sumnjali u pobjedu, kazao je veznjak Nikola Vlašić koji je proglašen za igrača utakmice između Hrvatske i Škotske.

Veznjak moskovskog CSKA je u 17. minuti utakmice doveo Vatrene u vodstvo. Izjednačio je Callum McGregor u 42. minuti, a u nastavku susreta za Hrvatsku su zabili Luka Modrić (62) i Ivan Perišić (77).

-Mislim da smo dobro ušli u susret, znali smo da nam igra samo pobjeda. U napadu smo imali posjed, ali i nakon primljenog gola smo kontrolirali utakmicu i zasluženo smo pobijedili- kazao je Vlašić dodavši:

-I kada su zabili gol, osjećali  smo da smo bolji. Niti jednog trenutka nije bilo sumnje u pobjedu. Na kraju smo uvjerljivo pobijedili i mislim da ovo je Hrvatska koju svi želimo vidjeti.

Akciju kod gola započeo je Josip Juranović koji je ubacio u kazneni prostor, Ivan Perišić je spustio glavom do Vlašića koji je s desetak metara matirao škotskog vratara. Vlašić je otkrio kako mu je Perišić prije utakmice najavio asistenciju.

-Bila je slična situacija i kod Češke. Prije utakmice Perišić mi je rekao da će mi spustiti loptu, ako će biti u takvoj situaciji.

Hrvatska će u osmini finala EURO-a igrati protiv drugoplasirane ekipe iz skupine E, a utakmica je na rasporedu 28. lipnja u Kopenhagenu. Mogući suparnici su Švedska, Španjolska, Slovačka ili Poljska.

-Iskreno niti ne znam tko nam prijeti- kazao je Vlašić sa smiješkom dodavši kako je dobio batina kao u cijeloj ovoj sezoni.

-Nisam u cijeloj sezoni dobio batina kao danas. Ovdje sam često bio u skoku i dobio batine- kazao je na kraju.