Niko Kovač vraća se u Bundesligu, postaje novi trener Wolfsburga

Bivšem izborniku Hrvatske u Wolfsburgu će se kao pomoćnik pridružiti njegov mlađi brat Robert

Goran Stanzl/PIXSELL

Bivši hrvatski izbornik Niko Kovač postao je novi trener VfL Wolfsburga s kojim je potpisao trogodišnji ugovor, objavljeno je na službenim stranicama njemačkog prvoligaša. Ugovor 50-godišnjeg Kovača veže sa zeleno-bijelima do 30. lipnja 2025.

– Ja sam dijete Bundeslige i imam veliku želju i motivaciju dodati još jedno uspješno poglavlje s Wolvesima, izjavio je Kovač, čiji su najveći uspjesi kao trenera u Bundesligi do sada osvajanje naslova prvaka i njemačkog kupa minhenskim Bayernom u sezoni 2018./19., kao i pobjeda u DFB kupu s Eintrachtom iz Frankfurta 2018. godine.

Bivšem izborniku Hrvatske u Wolfsburgu će se kao pomoćnik pridružiti njegov mlađi brat Robert, a daljnja pojačanja u stručnom stožeru bit će objavljena sljedećih dana.

Inače, Kovač se vraća u Bundesligu nakon uspješnog vremena u Francuskoj s prvoligašem Monacom.

– Razgovori s Jörgom Schmadtkeom i Marcelom Schäferom bili su vrlo dobri i puni povjerenja te su me uvjerili da prihvatim ovaj uzbudljiv izazov. Jako sam uzbuđen što ću napraviti razliku i biti uspješan u Wolfsburgu sa svojim trenerskim stožerom. Momčad ima ogroman potencijal, a uvjeti su idealni za uspjeh ovdje, komentirao je Kovač.