NENAD PLAŠIĆ, trener ŽRK Dugo Selo ’55: Kruna karijere svima nama bilo bi kada bi iduće sezone ušli u top četiri hrvatske ekipe

Osim što su zauzeli najviše mjesto otkako se natječu u Prvoj ligi, Dugoselke su osvojile i najveći broj bodova, što je dodatni razlog za zadovoljstvo kod trenera Nenada Plašića, koji se na početku sezone suoči s brojnim problemima

Netom završenu sezonu 1. HRL za žene, rukometašice Dugog Sela ’55 završile su na sjajnom petom mjestu s 32 osvojena boda. Povijesni je to rezultat za dugoselski klub koji iz sezone u sezonu podiže rezultatsku ljestvicu na gore. Osim što su zauzeli najviše mjesto otkako se natječu u Prvoj ligi, Dugoselke su osvojile i najveći broj bodova, što je dodatni razlog za zadovoljstvo kod trenera Nenada Plašića, koji se na početku sezone suoči s brojnim problemima.

-Završnim slikanjem i roštiljem spustili smo zastor na najuspješniju sezonu u prvoligaškoj povijesti, koja nije tako mala. Imamo isti broj bodova kao i četvrtoplasirana Dalmatinka, koja je bolja u međusobnim susretima. Ne žalimo za time, što više to nam je motiv da u idućoj sezoni budemo još i bolji te da uđemo u TOP hrvatski ekipa. Naša predsjednica Jadranka Robić, možda je po tom pitanju rekla dobru rečenicu “ako gledate da su Podravka i Lokomotiva nedodirljive ekipe, mi smo onda maltene viceprvaci Hrvatske”- započinje razgovor Nenad Plašić, koji je zajedno sa svojim stručnim stožerom napravio veliki pomak u kvaliteti, jer Dugo Selo ’55 danas je stabilni i cijenjeni prvoligaš.

Kruna bi bila ulazak u Europu

-U ovim uvjetima u kojima mi radimo ovaj rezultat vrijedi puno više. Ja ne mogu reći da mi imamo loše uvjete, ali to nisu uvjeti koje zaslužuj ekipa koja bi se mogla boriti i za izlazak u Europu. Konkretno bolje uvjete u Dugom Selu ima i nogomet, stolni tenis, košarka i odbojka, jer imaju bolje i jače termine, dok smo mi osuđeni da kalkuliramo s terminima. Idealni uvjeti bi bili da možemo trenirati svaki dan 1,5 do 2 sata u terminima kada sve djevojke mogu doći- ističe Plašić, koji se nada kako će se i taj segment poboljšati.

-Nažalost, mi nismo prepoznati niti u Dugom Selu, nego i na području Zagrebačke županije. To se prvenstveno odnosi na financijsku podršku. Mi ne tražimo puno, mi smo skromni, jer naš budžet je pri dnu prvoligaških ekipa. Ovog ljeta nam se može dogoditi da zbog nedostatka kvalitetnih igračica, mnogi bace oko na naše dvorište te da nam igračice zbog boljih financijskih uvjeta odu. Ono što mi imamo jedna je obiteljska atmosfera i prijateljski odnos igračica van terena- priča nam trener dugoselskih rukometašica, kojeg raduje što njegove djevojke uživaju u rukometu, bez obzira na to pobjeđivale ili gubile.

-Kruna karijere svima nama bilo bi kada bi iduće sezone ušli u top četiri hrvatske ekipe- o željama će naš sugovornik.

Bjelovar je pokazao da ekipa ima kvalitetu

O sezoni za nama Plašić govori kako je bila sve samo ne laka, jer uoči početka došlo je do određenih igračkih promjena. Predviđala se borba za ostanak, no prvo kolo i utakmica u Bjelovaru, u kojoj su Dugoselke slavile promijenila je cijelu priču i sliku, jer samopouzdanje je raslo iz utakmice u utakmicu, što se u konačnici odrazilo i na sjajan rezultat.

-Dva dana uoči te utakmice došlo nam je krilo Laura Oršulić iz Virovitice, dok smo Josipu Bebek preselili na srednjeg vanjskog. I na toj poziciji Josipa je potvrdila svoju kvalitetu- napominje trener Dugog Sela ’55, te ističe kako ta pobjeda protiv Bjelovara nije bila slučajnost, jer ekipa je rasla iz utakmice u utakmicu.

-Skinuli smo i određene uroke, jer do ove sezone nikada nismo pobijedili Koku, a uspjeli smo to napraviti. Jedino protiv koga nikada nismo osvojili niti jedan bod je Podravka. S ostalim ekipa imamo pristojan skor, ali i lijepe skalpove. Napravili smo iskorak te nas sada svi cijene i poštuju- s ponosom će Plašić.

Osim rezultatskog iskoraka, klub je prepoznat i od strane HRS-a, pa su tako nakon Josipe Mamić, poziv u seniorsku reprezentaciju zaslužile Josipa Bebek kojoj se smiješi nastup na Mediteranskim igrama, dok je Mara Budić ostala na pretpozivu za tu reprezentativnu akciju.