NENAD PANIAN, gradonačelnik Dugog Sela: Vjerujem u pozitivan ishod priče s kineskim investitorima, jer to znači zaposlenje za novih 800 ljudi

Što se sve radilo, kakvi su planovi za jesen, saznajemo od gradonačelnika Nenada Paniana, koji nas je upoznao i s mogućnost jednog od najvećih stranih ulaganja u Hrvatskoj

Ljetni mjeseci na području Dugog Sela bili su radni. Lijepo vrijeme većinom je iskorišteno za niz komunalnih radova. Što se sve radilo, kakvi su planovi za jesen, saznajemo od gradonačelnika Nenada Paniana, koji nas je upoznao i s mogućnost jednog od najvećih stranih ulaganja u Hrvatskoj. Naime, kineska tvrtka THMAG zainteresirana je za dugoselsku Poduzetničku zonu.

-Stigli smo do ponude i potražnje za građevinskim zemljištima u Poduzetničkoj zoni. Naš dio je u tri natječaja skoro rasprodan, ostala su još dva manja zemljišta, za koja ćemo raspisati novi natječaj. Time će Poduzetnička zona biti u potpunosti rasprodana domaćim poduzetnicima. No, tu sada dolazimo do nove ponude, kineske tvrtke THMAG koja je s nama u kontaktu već duže vrijeme. Oni se bave proizvodnjom elektromagneta za autoindustriju. Došli su s konkretnom ponudom i Dugo Selo je najizgledniji partner u Europi da dođu ovdje- rekao nam je gradonačelnik Panian, istaknuvši kako su preliminarni sastanci održani te da je na potezu sada Vlada koja treba odrediti hoće li doći do prodaje zemljišta ili koncesije, kako bi došlo do te investicije.

-Ja vjerujem u pozitivan ishod ove priče, jer to znači zaposlenje za novih 800 ljudi- naglašava gradonačelnik te navodi kako se kraju privode svi građevinski radovi.

-Nakon završetka Šaškovečke i Domjanićeve ulice, pri kraju su i radovi na rotoru koji bi do 4. rujna trebao biti završen u potpunosti. Ono što nas očekuje je završetak radova na nogostupima koji su već izvedeni u Lovretićevoj, Rugvičkoj, Ulici Ivana Gorana Kovačića i Šaškovečkoj, a posljednji u nizu je nogostup u Ostrni te u Zagrebačkoj ulici od Vatroslava Lisinskog do Ulice Stjepana Radića južnom stranom. Paralelno s time kreću radovi na izgradnji ulice u Poduzetničkoj zoni Črnovčak u dužini od 800 metara, kako bi nas infrastruktura u Poduzetničkim zonama bila kompletno gotova za nove poduzetnike- govori na Panian.

Osim ovih komunalnih ulaganja, Grad je osigurao i sredstva za financiranje udžbenika i radnih bilježnica za učenike srednjih škola. Osim toga, Grad financira i radne bilježnice i druge obrazovne materijale za učenike osnovnih škola, kao i produženi boravak za učenike osnovnih škola.

-To je normalna stvar kako bismo pomogli našim mještanima. Pripremamo i zgodne poklone za naše prvašiće, no to neka ostane iznenađenje za prvi dan škole- ističe gradonačelnik Nenad Panian, te nam pojašnjava kako je Grad na Nacionalni plan oporavka i otpornosti prijavio dva projekta izgradnje vrtića u Ostrni i Lukarišću.