NENAD PANIAN, gradonačelnik Dugog Sela: Do sada se iskorištavao nizak komunalni doprinos, što smo sada uredili

Gradsko vijeće Dugog Sela donijelo Odluku o novom komunalnom doprinosu i kreditnom zaduženju
img_2318Zabavni radio

Vijećnici Gradskog vijeća Dugog Sela odradili su prvu ovogodišnju sjednicu. Dnevni red sjednice imao je 14 točaka, a među najvažnijim točkama 15. sjednice bile su Odluka o komunalnom doprinosu te Odluke o kreditnom zaduženju za izgradnju dječjih vrtića i nogostupa.

Inače, komunalni doprinos na području grada nije mijenjan već desetak godina.

-Nažalost, neki vijećnici ne shvaćaju koji su uvjeti na tržištu i lokalnim samoupravama koje su vezane uz Grad Zagreb. Dugo Selo je ogromno gradilište, a iskorištavao se upravo taj niski komunalni doprinos, dok su ulaganja u infrastrukturu velika. Kako ne bi došlo do nesrazmjera morali smo napraviti upravo to i objediniti zone- naglasio je gradonačelnik Nenad Panian u izjavi za medije, navodeći kako je za njega centar od table do table Dugog Sela.

-Zgrade više ne niču samo uz glavnu cestu, već se pomiču sve dublje u naselja. Dugo Selo je zanimljivo za gradnju, no moramo biti svjesni kako je komunalna infrastruktura poskupjela, a da bi naši mještani bili zadovoljno ta infrastruktura mora biti na razini Europske unije- poručio je Panian.

Što se kreditnih zaduženja tiče, gradonačelnik je istaknuo kako je Grad nisko kreditno zadužen, no zbog velikog broja projekata koji se rade bio je primoran na ovaj potez.

-Dobiti kredit od 2,15 posto je u biti poklonjen novac. Da biste nešto izgradili morate paziti na novac, lako je gotovinom platiti sve, no nakon toga nemate za dalje. Do 2025. isplatit ćemo prvi kredit, a nakon toga isplaćujemo drugi, no mi taj kredit u svakom trenutku možemo prebiti ako imamo viška novaca- zaključio je Panian.

Dugo Selo
Grad
Hrvatska
Intervju
Zagrebačka županija