Općinsko vijeće Rugvica

NENAD JAKŠIĆ, predsjednik Vijeća: Pokazali smo da nam je stalo do svakog naselja

Vijećnici su jutros pretresli dnevni red od 12 točaka, većinom tehničke prirode, što kod prisutnih nije izazvalo preveliku potrebu za raspravama
DSC_2549

Rugvički vijećnici odradili su još jednu sjednicu Općinskog vijeća, 15-tu u ovom sazivu. Vijećnici su jutros pretresli dnevni red od 12 točaka, većinom tehničke prirode, što kod prisutnih nije izazvalo preveliku potrebu za raspravama.

Između ostaloga, vijećnici su prihvatili Izvješće o radu Općinskog vijeća, kojem se predsjednik Nenad Jakšić zahvalio na svemu što su do sada napravili.

-Hvala vam na onome što radite, pokazali ste da vam je stalo do svakog našeg naselja. Vjerujem da ćemo u ovom ritmu nastaviti raditi i dalje. Ovo je samo nastavak onoga što smo započeli 2015.- istaknuo je Jakšić.

Plan upisa u Dječji vrtić Medvjedići Rugvica

Vijećnici su Dječjem vrtiću Medvjedići Rugvica dali suglasnog na Plan upisa djece u narednoj pedagoškoj godini.

-Planiran je upis u jednu jasličku skupinu te dopuna djece u predškolskoj dobi. I dalje ćemo biti na približnoj brojci od oko 235 djece- naglasila je ravnateljica Dječjeg vrtića Medvjedići Rugvica Maja Blažević.

Općina i dalje privlačna investitorima

I na ovoj sjednici pred vijećnicima se našla odluka o prodaji nekretnine u Radnoj zoni Rugvica-sjever gdje je parcelu od 4500 kvadrata kupila tvrtka Matmetal sistem d.o.o.

-Jako sam sretan jer je postignuta cijena od 31 eura po kvadratu. To je nastavak gospodarskih aktivnosti na našem području- kazao je načelnik Mato Čičak.

Također, Općina ide s novom sportskom investicijom, jer vijećnici su podržali izgradnju teniskog terena.

-LAG Prigorje je objavio natječaj na koji se prijavljujemo s projektom izgradnje teniskog terena za što možemo ostvariti potporu od 30 tisuća eura, dok je cijena 50 tisuća eura. Teren će se izgraditi tamo gdje smo planirali prvotno izgraditi nogometno igralište s potrebnom infrastrukturom- istaknuo je načelnik Čičak.

 

Politika
Rugvica