NENAD BABIĆ, načelnik županijskog Stožera civilne zaštite: Situacija nije dobra, no nije ni alarmantna

Promatrajući period unazad mjesec dana i promatrajući naše obrazovne i socijalne ustanove imali smo situaciju da se virus pojavio u pet dječjih vrtića, u sedam osnovnih i dvije srednje škole. Isto tako, imali smo i dva slučaja povezana s domovima za starije i nemoćne- istaknuo je načelnik Babić nakon sastanka

Načelnik Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije Nenad Babić održao je još jedan sastanak sa svim načelnicima lokalnih stožera s područja županije, kojem su nazočili i epidemiolozi županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

Na sastanku je analizirano aktualno stanje, te je između ostaloga istaknuto kako su u Zagrebačkoj županiji na snazi trenutno posebne epidemiološke mjere, koje su na snagu stupile 14. rujna.

-Trenutna situacija nije dobra, ali možemo reći da i nije alarmantna. Promatrajući period unazad mjesec dana i promatrajući naše obrazovne i socijalne ustanove imali smo situaciju da se virus pojavio u pet dječjih vrtića, u sedam osnovnih i dvije srednje škole. Isto tako, imali smo i dva slučaja povezana s domovima za starije i nemoćne- istaknuo je načelnik Babić nakon sastanka.

Inače, u posljednja 24 sata u Zagrebačkoj je županiji zabilježeno sedam novih slučajeva zaraze, tako da je trenutno aktivan broj novozaraženih 235.