NAŠ PLAVI SVIJET: Dubrava dobiva još jednu životnu zajednicu

Još jedan vrijedan europski projekt došao je u Općinu Dubrava
Dubrava_5

Još jedan vrijedan europski projekt došao je u Općinu Dubrava. Riječ je o projektu Udruge za autizam Zagreb na kojem je Općina Dubrava partner i koji je vrijedan nešto više od 8,2 milijuna kuna. Naš plavi svijet, osnivanje treće životne zajednice osoba iz spektra autizma projekt je koji će u 100 %-tnom iznosu financirati Europska unija iz Fonda za regionalni razvoj.

Inače, Udruga za autizam Zagreb već ima otvorenu jednu životnu zajednicu na području Općine Dubrava i to u Mostarima, dok će se za potrebu ove prenamijeniti stara područna škola u Vukšincu.

–Riječ je o staroj područnoj školi koja će se zelenom inovativnom arhitekturom prenamijeniti u prilično samoodrživ objekt koji će postati dom za 8 trajnih korisnika, ali će imati prostor i za dnevni program. Osim što mislimo na naše korisnike koje ćemo dovesti u Dubravu, u kući će biti i program za osobe s invaliditetom s lokalnog područja koje imaju slične probleme koje se u ovaj program mogu implementirati– rekao je predsjednik Udruge za autizam Zagreb Igor Ružić, te dodao kako je u sklopu projekta i izgradnja senzornog parka u Dubravi:

–Kako se kaže da se drvo savija dok je mlado, namjera je da školska djeca istovremeno s osobama s invaliditetom ili osobama s poremećajima iz spektra autizma zajedno borave na igralištu kako bi se odmalena privikla, naučila, shvatila i prihvatila činjenicu da žive zajedno s nekim osobama koje su drugačije ili drugačije reagiraju– kazao je Ružić.

Osim što će Općina Dubrava na svom području dobiti još jedan novi, moderni objekt važna je i činjenica je da će u sklopu njega biti zaposleno i desetak osoba, čime će se smanjiti nezaposlenost na području općine.

–Ovo je jedna velika priča, vrijedna 8,2 milijuna kuna što je ogroman novac, kako za Udrugu, tako i za Općinu Dubrava. Puna podrška projektu i vjerujem da ćemo uspješno nastaviti suradnju i kroz provedbu projekta koji će se, siguran sam, u roku, kroz dvije godine završiti i da će zasjati nova moderna treća životna zajednica koja će biti na korist svim osobama s poremećajima iz spektra autizma– zaključio je načelnik Tomislav Okroša.

 

Dubrava
Hrvatska
Općina
Ostalo
Zagrebačka županija