Napravljen posljednji korak za početak gradnje tvornice za avionsku industriju

Sjednicom Općinskog vijeća Općine Jakovlje na kojoj je prihvaćen Prijedlog za donošenje Odluke o IV. Izmjenama i dopunama Odluke o donošenju Prostornog plana uređenja Općine Jakovlje, jednoglasnom odlukom svih vijećnika, privedene su kraju radnje neophodne za pokretanje velikog projekta gradnje tvornice za avionsku industriju.

Kako smo već pisali, austrijski investitor FACC, iza kojeg stoji kineski kapital, odabrao je Jakovlje za mjesto buduće tvornice u kojoj će se izrađivati dijelovi za avione najvećih svjetskih proizvođača aviona. To je projekt koji će osigurati zapošljavanje više od 600 radnika. Na dijelu poslovne zone Sjever 2 bit će izgrađen suvremeni pogon veličine 12.000 m2 te još jedan veličine 9.000 m2, a vrijednost investicije je između 35 i 45 milijuna eura. 

Jednoglasno je prihvaćena i Odluka o određivanju pravnih osoba od interesa za sustav civilne zaštite, a to su sve one pravne osobe koje su svojim proizvodnim, uslužnim, materijalnim, ljudskim i drugim resursima najznačajniji nositelji tih djelatnosti na području Općine Jakovlje.