Kakva privilegija i čast

Najprestižnije studentsko natjecanje Formula Student stiže u Veliku Goricu

Vise od 1500 mladih inovatora - studenata iz cijelog svijeta u kolovozu će doći na poligon Mičevec kako bi pokazali svoja postignuća u izradi bolida jednosjeda nalik na F1
Hrvatska i Velika Gorica domaćini su najprestižnijem studentskom natjecanju Formula Student Zeljko Hladika/PIXSELL

Hrvatska i Velika Gorica, krajem kolovoza ugostit će najprestižnije studentsko natjecanje Formula Student Alpe Adria. Više od 1500 mladih inovatora – studenata iz cijelog svijeta od 21. do 26 kolovoza dolazi na poligon Mičevec kako bi pokazali svoja postignuća u izradi bolida jednosjeda nalik na F1.

Na najprestižnijem službenom natjecanju ove vrste u svijetu natjecat će se više od 50 timova iz više od 20 zemalja među kojima su i oni iz Hrvatske, istaknuto je na konferenciji za medije održanoj u Velikoj Gorici, na kojoj su sudjelovali svi bitniji sudionici cijelog ovog projekta, koji između ostaloga podupire vrh svjetske autoindustrije među kojima su Rimac Technology, Bugatti Rimac i AVL.

-Ovo je jedan od najvećih i najprestižnijih STEM događaja u ovom dijelu Europe. Naš cilj je promocija STEM-a, tehnologije i inovativnosti te pokazati što se sve može učiniti radom. Pozivam sve da dođu krajem kolovoza u Mičevec i provjere što sve mogu mladi umovi- naglasio je predsjednik udruge Formula student Alpe Adria Tibor Kezelj.

Zeljko Hladika/PIXSELL

Svako sveučilište predstavljat će jedan bolid, koje će izrađivati sami studenti, koji idu u korak s modernom auto industrijom, istaknuo je Matija Momčilović.

Ovaj događaj Hrvatsku i Veliku Goricu stavlja na mapu zemalja domaćina nekih od najprestižnijih svjetskih spektakala kad je autoindustrija u pitanju. Također, mladi hrvatski inovatori pokazat će da su itekako u korak s kolegama iz cijelog svijeta.

Zeljko Hladika/PIXSELL

-Drago nam je da u naš grad dolaze mladi i pametni ljudi. Kad su u pitanju ovakve stvari mi smo uvijek spremni pomoći. Želio bih vam zahvaliti što ste prepoznali naš grad kao dobru destinaciju i u budućnosti ćemo učiniti sve da sva bitna europska, svjetska i nacionalna događanja dovedemo u naš grad– rekao je gradonačelnik Krešimir Ačkar, dok je pročelnica Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i društvene djelatnosti Lana Krunić Lukinić kazala kako je ova manifestacija i dodatni poticaj mladima za obrazovanje u STEM područjima.

Između ostaloga, ovaj događaj donosi i turističkoj promociji Velike Gorice i Zagrebačke županije, na što su naročito ponosne direktorice Maja Toth i Ivana Alilović,

-Auto utrke idu ruku pod ruku s promidžbom destinacijskog turizma- naglasila je direktorica TZ VG Maja Toth, zahvalivši se organizatorima, što su upravo Veliku Goricu odabrali za domaćine jednog ovakvog događaja.

Zeljko Hladika/PIXSELL

-Na ovaj je način cijela Zagrebačka županija stavljena na turističku kartu- poručila je direktorica županijske Turističke zajednice Ivana Alilović.

U cilju promicanja i promocije STEM područja, studentskog aktivizma te poslovnog umrežavanja, projekt je direktno podržan od Sveučilišta u Zagrebu, Rijeci, Sveučilišta Sjever i Maribor.

Aktualno
Događanja
Hrvatska
Velika Gorica