Najmlađi Grom je lovac veteran

Zanimljiva lovačka priča iz Like

U Lici u mjestu Stajnica u općini Brinje živi zanimljiv čovjek i lovac. Dalibor Perković nema još četiri i pol desetljeća života, a ima zanimljiv život. S devetnaest godina 1995.godine bio je jedan od najmlađih, a možda i najmlađi vojnik u Gromovima, Drugoj gardijskoj brigadi Hrvatske vojske. Bio je u drugoj satniji prve bojne poznatoj kao Crne mambe.

Nakon rata vratio se u rodnu Stajnicu, a uz vojsku zavolio je lovstvo. Iako mu nitko u obitelji nije bio lovac stažirao je i prvih godina bio u LD Kapela Jezerane, a potom u brinjskom lovačkom društvu. Stigao je biti nekoliko godina profesionalni lovočuvar u jednom privatnom lovištu.

Dok pokazuje svojih stotinjak trofeja srnjaka koje je postavio u posebnoj prostoriji Perković tvrdi kako srnjaka ima u ličkim lovištima samo ih treba pronaći. Nekad se danima prati kretanje srnjaka, a pojedina grla je godinama pratio da bi od došao do trofeja. Naravno sumrak i zora su najbolji za ulov.

Još bi Dalibor Perković mogao dosta tog pričati da mu nisu došli prijatelji iz Zagreba. K njemu dodaju vojni i policijski veterani i naravno lovci ..

Napisao i snimio BORIS ĆAVAR