Najesen se očekuje povratak učenika u Gimnaziju Tituša Berzovačkog

Započela je druga faza obnove objekta, vrijedna gotovo 45 milijuna kuna

Patrik Macek/PIXSELL

Započeli radovi na II. fazi obnove zgrade Gimnazije Tituša Brezovačkog, jedne od škola koja je značajnije stradala u zagrebačkom potresu 22. ožujka prošle godine. Riječ je gotovo 400 godina staroj zgradi, koja je sve do danas sačuvala osnovnu tlocrtnu koncepciju, oblikovne i konstruktivne karakteristike arhitekture 17. stoljeća te se kao takva smatra objektom od iznimnog urbanističkog, kulturnog i obrazovnog značaja.

Investicija je vrijedna gotovo 45 milijuna kuna, a povratak učenika, prema riječima zamjenice gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Jelene Pavičić Vukičević, očekuje se do jeseni.

– Nadam se da ćemo 1. rujna vratiti ovdje sve učenice i učenike, nastavno osoblje i ostale kako bismo mogli nastaviti s odgojnim-obrazovnim procesom na onoj razini kvalitete prije potresa, kazala je Pavičić Vukičević.

– Radujemo se završetku ove obnove, kako bi Gornji Grada opet živnuo smjehom i radošću naših učenika koji će se moći sigurni vratiti u svoje školske klupe!, nadodao je ravnatelj Gimnazije Damir Jelenski.