Požurite po svoj startni broj!

Najavljen 2. Natura gravel challenge u Čazmi i noviteti u cikloturizmu

U Čazmi će se 7. srpnja, održati druga Natura gravel challenge utrka
natura_gravel_press_24 Grad Čazma

Predstavnici Turističke zajednice grada Čazme, Grada Čazme i Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije najavili su događaj i novitete u cikloturizmu na području Grada Čazme u budućem razdoblju. Riječ je o rekreativno-turističkom biciklističkom maratonu koji će se održati 7. srpnja na području grada Čazme te razvoju i unaprjeđenju cikloturizma na području Grada Čazme.

-Za razvoj i unaprjeđenje cikloturizma na području Grada Čazme Turistička zajednica grada Čazme dobila je oko 30.000 eura sredstava od Hrvatske turističke zajednice. Projekt će se rješavati u fazama, od čega prva već ove godine kada će se na postojeće staze postaviti nove oznake, dopuniti one koje nedostaju te će se dodatno obilježiti gravel staza- rekla je direktorica Turističke zajednice grada Čazme Ivana Sabljak Murlin. Dodajmo i to kako će nove oznake biti čitljivije i sadržavat će bar-kod te će biti povezane web i mobilnim aplikacijama koje će pružati i mogućnost navigacije.

U Čazmi će se 7. srpnja, održati druga Natura gravel challenge utrka.

-Riječ je o utrci koja je dio Bilo gravel challenge serije koja se još vozi po Bilogori i Papuku. Namijenjena je rekreativcima i poluprofesionalcima, ali i obiteljima jer može zadovoljiti svačiji ukus i fizičku spremu. Postoje tri staze, od 40, 60 i 80 km i uglavnom prolaze prirodnim ljepotama Čazme i turističkim destinacijama kao što su Medjame, Vustje, dolina Česme- istaknuo je organizator Challengea Igor Prka.

Ove godine utrka svim trima stazama startat će na parkiralištu ispred Medjama u 9 sati, kako bi se izbjegle visoke temperature.

Hrvatski institut za turizam prepoznao je Bjelovarsko-bilogorsku županiju kao dobru destinaciju za cikloturizam, a putem njega za promociju kontinentalnog turizma uopće. Stoga ove projekte podržava i Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije.

– Cikloturizam je primarni turistički proizvod Bjelovarsko-bilogorske županije, a gravel utrke su njegov poseban dio jer pružaju jak motiv dolaska turista na područje naše županije- istaknuo je direktor TZ BBŽ Marcel Medak i dodao;

-Naša županija je već okarakterizirana kao pogodna za cikloturizam za kategoriju rekreativaca i poluprofesionalaca tako da mi vidimo šansu, kao županija, da se profiliramo kao najbolja destinacija za gravel cikloturiste. Želimo razvijati cikloturizam u budućnosti, kao što je spomenuta trasa stare željezničke pruge, koja bi bila kralježnica cikloturizma i infrastrukture cikloturizma za naše područje i nešto čemu ćemo mi težiti- zaključio je Medak.

Novinarsku konferenciju zaključila je direktorica TZ grada Čazme Ivana Sabljak Murlin pozvavši još jedanput sve zainteresirane u nedjelju, 7. srpnja u 9 sati da se pridruže startu 2. Natura gravel challengea kod Medjama u Čazmi, uz napomenu da je broj sudionika ograničen na stotinu.

Čazma
Događanja