NAJAVIO MINISTAR MALENICA: Ide se na smanjenje broja dužnosnika

Novi ministar uprave i pravosuđa Ivan Malenica, koji je u samoizolaciji zbog zaraze koronavirusom, potvrdio da će se ići na smanjenje broja lokalnih dužnosnika

Novi ministar uprave i pravosuđa Ivan Malenica, koji je u samoizolaciji zbog zaraze koronavirusom, potvrdio da će se ići na smanjenje broja lokalnih dužnosnika.

-Prepolovio bi se broj lokalnih dužnosnika, mislim da je 634- rekao je Malenica za RTL, potvrdivši da u resoru uprave idu opširne promjene.

U tom se području, kaže, ide prema izmjenama zakonskog okvira za smanjenje broja lokalnih dužnosnika, zatim zakona o referendumu itd. Trenutnim izazovom u području pravosuđa, označava normalno funkcioniranje sudskih tijela čije su prostorije oštećene u potresu, te rad tih tijela u okolnostima epidemije koronavirusa.

-U tom smislu ćemo kroz izmjene Zakona o parničnom postupku dodatno osnažiti institut suđenja na daljinu i isto tako ubrzati sudske postupke- kazao je Malenica koji je prije desetak dana potvrdio da je pozitivan na koronavirus.

-Dobro sam, osjećam se dobro, nemam nikakvih simptoma, iščekujem izlazak iz samoizolacije- izjavio je.

Zbog zaraze, Malenica nije bio u Saboru kad je potvrđena nova Vlada čiji je član, pa nije položio svečanu prisegu, učinit će to početkom rujna.