Podignuta je optužnica

Načelnik policijske postaje optužen za trgovanje utjecajem

Nakon uhićenja Detelić je odlukom načelnika Policijske uprave sisačko-moslavačke udaljen iz službe i protiv njega je pokrenut disciplinski postupak
Trenkovo: Skrivio prometnu nesreću pa sletio u potok Veličanku, policija traga za počiniteljem Ivica Galovic/PIXSELL/PIXSELL

USKOK je pred zagrebačkim Županijskim sudom podigao optužnicu protiv bivšeg načelnika policijske postaje u Sisku Marijana Detelića kojega sumnjiči za trgovanje utjecajem.

Detelića, kojemu u priopćenju nije otkriven identitet, tužiteljstvo nakon istrage pokrenute u veljači ove godine tereti da je od podređenog kolege tražio da osumnjičenom lokalnom poduzetniku vrati mobitel zaplijenjen u kriminalistikom istraživanju. USKOK navodi da je Detelić koristeći autoritet svog položaja i nadređenosti prema policajcu koji je provodio istraživanje, od njega zatražio da taj mobitel vrati osumnjičeniku, iako je znao da će uređaj biti dostavljen Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku radi odluke o ishođenju naloga za pretragu.

-Kad je policijski službenik ponovio da će mobitel dostaviti na Općinsko državno odvjetništvo u Sisku radi pretrage, nazvao ga je i rekao mu da ne bi trebalo raditi pretragu mobitela, već da je trebao provesti dokaznu radnju očevida i fotografirati poruke iz uređaja, što je ovaj odbio- priopćio je USKOK.

Dodaju da je Detelić nešto kasnije ponovno nazvao podređenog kolegu i zatražio da prije ishođenja naloga i provođenja pretrage iz internetske aplikacije za dopisivanje pobriše svu njegovu komunikaciju s osumnjičenikom, što je policajac također odbio učiniti.

Nakon uhićenja Detelić je odlukom načelnika Policijske uprave sisačko-moslavačke udaljen iz službe i protiv njega je pokrenut disciplinski postupak.

Crna kronika
Regija